L'Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa una desena de cursos gratuïts amb l'objectiu de combatre la bretxa digital. Aquestes formacions es duran a terme a l'Oficina Jove del Tarragonès i als centres cívics de Bonavista, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau. La iniciativa, que en la seva primera edició preveu arribar a 150 persones, s'emmarca en el programa Més Digitals de la Generalitat de Catalunya, que busca potenciar les habilitats digitals i facilitar l'ús dels dispositius mòbils entre la ciutadania.
El primer curs comença el dimarts 4 de febrer i la darrera sessió d'aquesta edició es farà a finals de juliol. Dues de les formacions tindran lloc a l'Oficina Jove del Tarragonès i s'adrecen a joves d'entre 14 i 35 anys, mentre que la resta es faran als centres cívics i estan destinades a persones majors de 16 anys que encara no han assolit el nivell bàsic d'acreditació en tecnologies de la informació i la comunicació.
Les classes seran presencials, amb grups reduïts d'entre 5 i 15 alumnes, i tindran una durada total de 15 hores. Els cursos es divideixen en tres nivells segons el grau de coneixements digitals: el bàsic (Descobrim el món digital), l'intermedi (Ens movem pel món digital) i l'avançat (Ens endinsem en el món digital).
Inscripcions obertes
Les persones interessades ja poden inscriure's trucant al 877 016 750 o dirigint-se al punt d'informació de Bettatur, situat a la Via de l'Imperi Romà, 11. La informació detallada sobre els cursos està disponible als webs de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona, Tarragona Jove i al portal del programa Més Digitals de la Generalitat.
La consellera de Serveis Interns i Tecnologia de l'Ajuntament de Tarragona, Isabel Mascaró, ha destacat la importància d'aquesta iniciativa: "Els ens locals, com a administració més propera a la ciutadania, tenim el paper clau d'apropar aquesta formació als col·lectius que més la necessiten, i ho fem a través d'espais accessibles com l'Oficina Jove del Tarragonès i els centres cívics".
Mascaró ha subratllat que reduir la bretxa digital és essencial perquè "és paradoxal que, mentre la tecnologia avança constantment, encara hi hagi persones sense els coneixements bàsics per utilitzar dispositius electrònics". Aquesta iniciativa s'emmarca en el conveni signat entre el Consorci Localret i el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya per desplegar el pla de xoc Més Digitals arreu del territori.