Tarragona estrena el 28M una nova aplicació web per seguir els resultats electorals

Permetrà veure tant les dades de participació, així com l'escrutini, distribuïdes per barris, i altra informació pràctica sobre els comicis

Imatge del web municipal de l'Ajuntament de Tarragona dedicat a les eleccions.
Imatge del web municipal de l'Ajuntament de Tarragona dedicat a les eleccions. | TarragonaDigital
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:46h
Els serveis TIC de l'Ajuntament de Tarragona han estat treballant els darrers mesos en una nova plataforma de gestió dels resultats electorals a la web municipal, que permetrà fer a la ciutadania un seguiment de les eleccions municipals d'aquest diumenge i consultar-ne els resultats en directe, amb estadístiques visuals i detallades per barris.

A través del web municipal de l'Ajuntament de Tarragona, els usuaris i usuàries podran consultar totes les candidatures, tots els col·legis electorals ubicats en un mapa i fer-ne cerques, saber on els toca votar, conèixer les dades de participació i els resultats de les eleccions actuals i històriques, així com altres informacions rellevants.
 

Què hi trobarà a la web el ciutadà?

Un dels serveis més consultats d'aquest web, que ja s'oferia en anteriors comicis, és el cercador de col·legis electorals. Les persones que vulguin saber on els toca votar, només cal que hi introdueixin el seu número de DNI/NIF o passaport per obtenir la informació del col·legi i la mesa on els correspon votar.

Una de les opcions més interessants de l'aplicació és la possibilitat de poder consultar també els resultats d'eleccions municipals per barris de comicis municipals des del 1983 fins a l'actualitat, tant de la participació com dels vots i els escons assolits per les diferents candidatures.

Tota aquesta informació també serà accessible a la ciutadania a través del portal de dades obertes, que contindrà les dades històriques dels resultats d'eleccions municipals per zones, des del 1983 fins a l'actualitat, tant de la participació com dels vots i els escons assolits per les diferents candidatures.

El nou servei es completarà amb la publicació d'un mapa al geoportal, amb el detall dels resultats electorals per zones, la qual cosa permetrà analitzar la distribució del vot a la ciutat.
 

Nova seu electoral a la Vall de l'Arrabassada

Per altra banda, amb motiu de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, els votants de la Vall de l'Arrabassada estrenaran nova seu electoral a l'edifici de l'Institut Escola de l'Arrabassada, al carrer Mercè Rodoreda. Aquest col·legi substitueix el local de l'Associació de Veïns Arrabassada Tarragona Llevant.