En aquesta maqueta es poden veure diferents romans en 3D que tenen una textura rugosa per a poder diferenciar, per exemple de l'Ajuntament de Tarragona i la Catedral, que des de Turisme s'ha decidit que s'havia d'incloure en aquesta representació, ja que són edificis molt significatius de la ciutat. A diferència de la resta, aquestes dues construccions tenen textura llisa. A banda de les rugositats, també s'ha jugat amb els colors, per a facilitar a les persones amb una visió reduïda a què també puguin gaudir-la. Rodríguez ha explicat que les zones romanes estan fetes amb fusta sapelli (molt fosca), les altres zones a destacar amb fusta de freixe tenyida de color menys fosc i la resta de la ciutat tenyida de color natural.
Això no és tot, també s'ha instal·lat una placa informativa a la part frontal de la maqueta amb una llista de tots els elements que es poden trobar, amb un tipus de lletra de mida gran i Braille superposat. Els elements que hi ha representats són les Muralles, la Catedral, el Fòrum Provincial, el Museu Nacional Arqueològic, el Pretori, el Circ Romà, l'Ajuntament i l'Amfiteatre Romà.
Tarragona inaugura una nova maqueta de la Tarraco Romana adaptada per a invidents https://t.co/YAFZbj6Oiv @TGNturisme @ONCE_oficial @AnaSantosGo pic.twitter.com/Q4RGCj7zgp
— NacióTarragona (@naciotarragona) 20 de febrero de 2018
La maqueta ha costat més de 6.000 euros i més d'un any de treball. La creació ha anat a càrrec de l'empresa Publyarte i l'artesà que l'ha fet realitat és Blas Garreta. El pressupost per a finançar aquest element adaptar per a promocionar la ciutat ha sortit en part dels pressupostos de l'Ajuntament, destinats a turisme, i la resta del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat.
Per altra banda, en la taula on hi ha ubicada la maqueta, s'hi han deixat dos llibres, un escrit en Braille i l'altre redactat en català, castellà, anglès i francès amb tota la informació detallada del que es pot veure en aquesta escultura.
La consellera ha recordat que la ciutat, amb el suport del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, Tarragona compta amb l'app "Tarragona accessible", aplicació a la qual es pot accedir a través d'un codi QR que també hi ha en la maqueta. Aquesta aplicació, segons la mateixa consellera, dirigida a les persones amb discapacitat auditiva o visual i que ofereix quatre rutes temàtiques pels punts d'interès de la ciutat que també són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.