
La temporada turística d’aquest estiu es tanca amb un balanç de xifres molt positiu, segons el consistori. «Hem creat un model de turisme propi basat en el què som bons: la cultura i el patrimoni», apunta l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. En aquest sentit, productes com Tarragona ciutat de castells, el Tàrraco Talgo o Tarragona Història Viva han gaudit d'un increment notable de públic i demostren una vegada més que Tarragona continua sent una important destinació cultural.
«Això també és un model smart perquè no disparem contra tot sinó que anem a per tot», explica l'alcalde de la ciutat fent referència a l'aposta de Tarragona per convertir-se en una ciutat intel·ligent.
Pel que fa a l’ocupació turística, Tarragona ha obtingut un total de 172.600 arribades, als hotels i càmpings de la ciutat, assolint un total de 586.000 pernoctacions una mitjana de 1,7 dies d’estada en hotels i 5 dies als càmpings. Respecte l’any passat, s’ha produït un increment de visites de turistes que se situa al 6%. La procedència dels turistes als hotels és d’un 48% nacional i un 52% internacional. Pel que fa a la procedència dels turistes als càmpings és d’un 63% nacional i un 37% internacional.
El mercat amb més representació ha estat el francès, seguit del rus. Una dada que contrasta amb la resta de Catalunya, on el turista procedent de Rússia ha baixat, mentre que a Tarragona s’ha mantingut. En concret, primer mercat, el francès, ha experimentat un nou increment respecte a l’any passat. Es tracta d’un 13,96%, mentre que el rus també va en línia creixent, un 15,78%. Patrícia Anton, consellera de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, ha destacat aquest creixement en relació a la caiguda que ha patit el mercat eslau a la Costa Daurada: «a la nostra ciutat, el turisme rus no ve amb touroperadors i, per tant, ve pel seu compte i amb una motivació diferent».
Altres mercats importants que han triat Tarragona com a primera opció de destí turístic és el Regne Unit amb un creixement del 24,66%, Itàlia amb un 35,84%, Alemanya amb un 6,92% i Països Nòrdics amb un augment del 16,63%.
Altres mercats importants que han triat Tarragona com a primera opció de destí turístic és el Regne Unit amb un creixement del 24,66%, Itàlia amb un 35,84%, Alemanya amb un 6,92% i Països Nòrdics amb un augment del 16,63%.
Respecte al total de visitants, un 22% són d’origen català, un 20% de la resta d’Espanya i un 58% són provinents del mercat internacional. Durant aquest estiu, s’aprecia un augment dels turistes, tant nacionals (17,65%) com internacionals (16,29%) respecte al mateix període de l’any anterior. També s’acumula un increment en les consultes ateses per les oficines i punts d’informació turística del Patronat Municipal de Turisme. És a dir, l’increment de consultes se situa en un 11,87% respecte a 2013.
Segons dades recollides a les oficines de turisme, les principals comunitats autònomes emissores de visitants respecte la ciutat de Tarragona són Catalunya amb 10.023, Madrid amb 2.946, Euskadi amb 2.663 i l’Aragó amb 1.949 persones ateses. De tota manera, on realment s’està notant l’increment és en els turistes madrilenys, bascos, valencians, aragonesos i navarresos amb un increment del 20.69%, 11.61%, 6.76% , 33.31% i 64.96% respectivament.
Cal destacar l’augment del 64.96% dels navarresos, arrel de la promoció realitzada a Pamplona, el mes de febrer.
El total de consultes efectuades pels tarragonins, a les nostres oficines de turisme ha estat de 7.382
El total de consultes efectuades pels tarragonins, a les nostres oficines de turisme ha estat de 7.382