La cantautora María José Llergo, cap de cartell del Festival Teta de Tarragona

La tercera edició de l'esdeveniment se celebrarà al Camp de Mart els dies 31 de maig i 1 de juny

Maria Fort ha actuat durant la presentació de la tercera edició del Festival Teta.
Maria Fort ha actuat durant la presentació de la tercera edició del Festival Teta. | TarragonaDigital
16 d'abril del 2024
Actualitzat a les 14:04h

El divendres 31 de maig s'obrirà la tercera edició del Teta, el festival feminista de Tarragona, que ofereix un cartell amb multitud de propostes culturals que encapçala la cantautora andalusa María José Llergo. El festival, organitzat per la Conselleria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI+ de l'Ajuntament de Tarragona, tindrà lloc al Camp de Mart i s'allargarà fins a la nit del dissabte 1 de juny.

Sota el lema 'Música que mou el món', a banda de la coneguda María José Llergo, el cartell del festival Teta d'enguany ofereix altres propostes destacades com són el monòleg de l'actriu, escriptora, humorista i activista antiracista Assari Bibang, l'actuació de l'artista multidisciplinària Lua Mosquetera, així com els concerts de Muchappeper, Chica Sobresalto i Ketekalles.

L'esdeveniment oferirà diverses activitats, entre altres, un arròs solidari amb el xef Estrella Michelin Josep Moreno. El festival serà presentat per Isa Calderón i Lucía Lijtmaer del radioshow Deforme Semanal Ideal Total.

Quatre concerts per 15 euros

La presentació de la programació s'ha dut a terme aquest dimarts 16 d'abril i ha comptat amb l'actuació d'una de les artistes participants en el festival, la cantant, violinista i compositora Maria Fort. La consellera d'Igualtat, Feminismes i LGTBI+, Cecilia Mangini, ha subratllat que, amb aquesta tercera edició, "el festival Teta es consolida a la ciutat, convertint Tarragona en una autèntica referència d'expressió, celebració i reivindicació del món feminista".

"En aquesta edició, el divendres tarda s'ofereixen nombroses activitats culturals com són teatre, mònòlegs i recitals; dissabte al matí serà el torn de les associacions feministes i entitats socials; i dissabte tarda arribaran els concerts", ha explicat Montse García, coordinadora de l'àrea de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona. Per la seva banda, Maria Fort ha manifestat que "és un plaer participar en aquest festival i fer-ho com a tarragonina en representació de la ciutat".

Les entrades dels quatre concerts de dissabte 1 de juny —Ketekalles, Chica Sobresalto, Muchapepper i María José LLego— es posaran a la venda aquest divendres 19 d'abril, amb un tiquet únic de 15 euros, al web entrades.tarragona.cat. El preu de l'entrada per a famílies nombroses, monoparentals, persones amb discapacitat i grups de cinc o més persones serà de 10 euros.

La resta d'activitats del festival, excepte l'arròs solidari, són gratuïtes. La recaptació de les barres i de l'arròs solidari es destinarà al Futbol Club Tarraco, entitat ubicada a Campclar que fomenta l'esport femení. El Festival Teta comptarà també amb el servei de canguratge gratuït que ofereix el programa Temps per Cures.

Més d'una desena d'associacions feministes i entitats socials

El dissabte 1 de juny al matí, les protagonistes seran les activitats organitzades per diferents associacions feministes i entitats socials de la ciutat. Actualment, ja són més d'una desena els col·lectius que han confirmat la seva assistència i que oferiran jocs i exposicions de materials per fomentar la participació del públic i donar a conèixer la seva tasca.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és el Pre Teta. Dies abans del tret de sortida del festival, tindrà lloc un espai de debat que se celebrarà el 23 de maig, a les 18 hores, al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. El debat comptarà amb la politòloga, escriptora i activista feminista Nerea Barjola; l'advocada penalista, criminòloga i escriptora Carla Vall; i la periodista, activista feminista i escriptora Cristina Fallarás.

El col·loqui, obert a tota la ciutadania mitjançant inscripció prèvia, tractarà diversos temes com el consentiment i el desig, la llibertat sexual, la revolució feminista i el valor del testimoni.