Una barana de protecció a l'escola Prat de la Riba, primer projecte acabat dels Pressupostos Participatius 2022 a Reus

La regidoria ha acabat el primer dels 18 projectes que es van escollir

Imatge de la barana instal·lada al davant de l'escola.
Imatge de la barana instal·lada al davant de l'escola. | TarragonaDigital
Nació
22 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:02h
L'Ajuntament de Reus ha culminat el primer dels 18projectes triats per la ciutadania en l'edició 2022 dels PressupostosParticipatius. Aquest primer projecte, seleccionat per votació popular, ha consistit en la instal·lació d'una barana de protecció entre la vorera i l'escola Part de la Riba.

Aquesta iniciativa té com a finalitat salvaguardarl'entrada i sortida dels alumnes del centre educatiu. La proposta va ser suggerida per Mireia García, la qual va obtenir el suport de 264ciutadans durant el procés participatiu. La BrigadaMunicipal ha dut a terme l'execució del projecte, amb un pressupost assignat de 15.000 euros.

Pel que fa als altres projectestriats, els serveis tècnics de l'Ajuntament, sota la supervisió de la regidoria de BonGovern, Transparència i Participació, han mantingut una primera trobada amb la ciutadania per iniciar la fase de disseny de les propostes. Actualment, l'ajuntament està treballant en els esborranys dels projectes, que seran presentats en una segona reunió per validar-los amb els proposants en els pròxims mesos. A partir d'aquí, es procedirà a la redacció dels projectesdefinitius i, si escau, a la licitació de les obres.

Els projectesseleccionats en l'última edició dels PressupostosParticipatius inclouen propostes tan diverses com entornsescolarssegurs, lavabospúblics, itineraris segurs per a bicibús escolar, adequació de la sala gran del CentreCívic Ponent i altres iniciatives destinades a millorar la qualitat de vida a Reus.