Comença la votació de les propostes dels Pressupostos Participatius de Valls

Del 7 al 27 d’octubre, la ciutadania podrà escollir entre un total de 29 propostes, de les 143 presentades

L'Ajuntament de Valls, a la plaça del Blat.
L'Ajuntament de Valls, a la plaça del Blat. | Nació
02 d'octubre de 2024, 13:01
Actualitzat: 13:01h

En marxa la sisena edició dels Pressupostos Participatius de Valls. Del 7 al 27 d’octubre, la ciutadania podrà escollir entre un total de 29 propostes, de les 143 presentades, que són les que han superat la validació corresponent i que, per tant, s’ajusten als requisits establerts a la guia dels Pressupostos Participatius 2024 i als criteris d’aquesta edició, enfocada específicament als àmbits social i de sostenibilitat.

Per aquesta edició, tal com ja es va anunciar durant la presentació del procés, es canalitzaran totes les propostes a través del portal web DECIDIM, la plataforma de participació en línia que permet a les persones usuàries fer el seguiment i prendre part en les diferents fases del procés. Per això els canals de votació seran en línia a través de la plataforma DECIDIM, per a la qual cosa cal registrar-s’hi prèviament amb el nom i una adreça de correu electrònic.

També es podrà votar de manera presencial, als diferents punts de votació establerts, en horari de matí (de 10 a 13h) i/o tarda (de 17 a 19h). 

Poden participar en la votació de les propostes totes les persones majors de 16 anys empadronades a Valls (com a mínim quatre mesos abans de l’inici de les votacions). La principal novetat -a part de la implantació de la plataforma de participació DECIDIM- és la periodicitat biennal del procés de Pressupostos Participatius, amb l’objectiu de garantir la planificació, la presentació de propostes, les votacions i l’execució dels projectes guanyadors en aquest període de 24 mesos.

Un grup motor, format per representants polítics i socials, ha estat el responsable de decidir, amb el suport dels equips tècnics de l’Ajuntament, les propostes que finalment passaran a votació. En alguns casos, les propostes s’han fusionat i d’altres s’han descartat perquè no responien als criteris socials i mediambientals que enguany es plantejaven. Tampoc s’han inclòs propostes que el cost de la inversió sobrepassava l’assignació de 250.000 euros, així com també han quedat fora aquelles actuacions que són competència d’altres administracions o que implicaven una despesa complementària.

Arxivat a