Vint-i-quatre detinguts en un operatiu contra el narcotràfic a Tarragona, Osca i Girona

La Guàrdia Civil ha decomissat 5 quilos de cocaïna, un quilo d'haixix i 140.000 euros en efectiu | La banda tenia un laboratori a les comarques tarragonines
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil | EspañaDiario

Agents de la Guàrdia Civil han detingut 24 membres d’una xarxa de tràfic de drogues que operava des de feia anys a la zona oriental de la província d’Osca i que hauria aconseguit monopolitzar la venda de cocaïna a través d’una extensa i assentada organització de distribució de la substància. Segons informa el cos policial, la denominada ‘Operación Berenguer’ s’ha desenvolupat a les províncies d’Osca, Tarragona i Girona, amb la detenció de 24 persones d’entre 21 i 54 anys i el decomís de 5 quilos de cocaïna, un quilo d’haixix i 140.000 euros en metàl·lic.

L’operatiu va començar després de detectar-se, a la localitat aragonesa de Monzó, la presència d’una xarxa de venda de substàncies estupefaents que operava a les comarques del Cinca Mitjà, Llitera, Somontano, Ribagorça i Baix Cinca, a la zona oriental de la província d’Osca. Els investigadors van poder determinar que la droga era subministrada en petites quantitats als consumidors d’aquestes comarques i que els punts de subministrament de l’organització eren a Girona i Tarragona, demarcació on es va constatar l’existència d’un laboratori on es preparava cocaïna en grans quantitats per vendre.

L'operatiu, el 3 de juliol

L’operatiu es va dur a terme el passat 3 de juliol, amb 26 entrades i registres simultanis a les províncies d’Osca, Tarragona i Girona, 19 en domicilis privats, 4 en establiments hostalers i 2 més en tallers mecànics, amb la detenció de 24 presumptes membres de l’organització, la majoria al territori aragonès. A més, es van decomissar 5 bastons policials, una catana, un ‘trencacaps’ de dues boles, 5 pistoles elèctriques, 3 més d’aire comprimit, 4 carabines, diverses armes blanques, com ara punyals i navalles automàtiques, i 13 vehicles.

Amb aquesta acció, els agents consideren desarticulada l’organització criminal, el seu laboratori i els 19 punts de venda de droga a Osca i els 4 existents a Tarragona i Girona, amb els quals la xarxa traficava. Segons les fonts citades, la gran quantitat de diners en efectiu intervinguts evidencia la «fortalesa» d’aquesta banda criminal després de diversos anys operant.

Vuit persones a presó

Tretze dels detinguts van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 de Monzó, el titular judicial va decretar l’ingrés a presó de vuit persones i la posada en llibertat en càrrecs d’altres cinc membres de l’organització, per presumptes delictes de tràfic de drogues, organització criminal i blanqueig de capitals. La resta de detinguts van ser posats en llibertat després de declarar davant de la Guàrdia Civil, amb l’obligació de presentar-se al jutjat instructor quan siguin requerits.

"Urgent: 1 persona atesa en un incendi a Segur de Calafell" "Nou episodi: Detingut un lladre multireincident de televisors a Salou"