581 detinguts i investigats en un macrooperatiu contra el frau documental a TGN i altres punts de l'Estat

La intervenció, que s’ha dirigit des de Melilla, s’ha desenvolupat també a Girona, Barcelona València, Múrcia i Granada
La intervenció, que s’ha dirigit des de Melilla, s’ha desenvolupat també a Tarragona, Girona, Barcelona València, Múrcia i Granada | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Melilla ha dirigit, durant dos anys, un macrooperatiu en diverses ciutats espanyoles contra un sofisticat entramat financer creat per obtenir de forma fraudulenta Targetes de Transports de Vehicles per al comerç fronterer amb el Marroc i que s’ha saldat, finalment, amb 581 persones detingudes o investigades, posades a disposició judicial. Les targetes tenien un preu oficial de 27 euros però es revenien a 4.500 euros.

A través d’un comunicat de premsa, la Comandància de la Guàrdia Civil de Melilla ha explicat que les operacions denominades ‘Témpano’ i ‘Escarcha’ s’han desenvolupat, més enllà de la ciutat africana, a les províncies de Tarragona, Girona, Barcelona, València, Múrcia i Granada, on s’han intervingut 553 Targetes de Transport il·lícites detectades i anul·lades.

Aquestes targetes s’obtenien principalment mitjançant gestories administratives a Tarragona i Girona. El portaveu policial ha assenyalat que, si bé la taxa legal d’una Targeta de Transport és d’uns 27 euros, cobraven als interessats fins a 4.500 euros per cadascuna.

Les targetes eren emprades en activitats comercials relacionades amb el denominat ‘comerç atípic’ a la Ciutat Autònoma de Melilla mitjançant el qual passaven diàriament des de la ciutat i fins al Marroc milers d’embalums de mercaderia transportada pels anomenats ‘porteadores’, que amb aquesta activitat guanyaven la seva manutenció diària.

Prèviament, per traslladar aquests paquets des dels magatzems fins al control fronterer del ‘Barrio Chino’, on es duia a terme aquesta activitat, es necessitaven furgonetes o camions, peça clau de tota la trama, que comptessin amb la Targeta de Transport en vigor, ja que es tractava d’una activitat comercial.

El portaveu policial ha detallat que, a l’inici de l’operatiu, la Guàrdia Civil va detectar que la majoria d’aquests camions o furgons eren molt antics i presentaven severes deficiències tècniques, essent les Targetes de Transport relativament noves i, a més, el nombre de furgonetes «augmentava de manera alarmant», incrementant-se en poc temps en un «112 per 1.000», arribant a ser unes 1.500 furgonetes les que es dedicaven a aquesta activitat.

Modus operandi

Les operacions ‘Témpano’ i ‘Escarcha són una escissió de l’operació ‘Calafate’, explotada per la Guàrdia Civil durant el mes de febrer de 2019 i que va acabar amb la detenció de quatre persones, la imputació de 77 persones més i l’anul·lació per auto judicial de 73 targetes de transport per fets de naturalesa similar, tot i que s’utilitzaven procediments diferents.

La Guàrdia Civil ha explicat que a la majoria dels vehicles que adquirien els interessats per dedicar-se al comerç no se’ls facilitava, per part del Servei Territorial de Transports de Melilla, la Targeta de Transports, ja que s’apreciava l’antiguitat o deficiències tècniques dels vehicles, per la qual cosa aquest grup va idear «un sofisticat entramat fraudulent» per assolir el seu objectiu.

Per a l’obtenció dels permisos, empraven gestories administratives i empreses de lloguer de vehicles, que aportaven a l’administració contractes ficticis de lloguer, de tal manera que els vehicles adquirits pels interessats finalment formaven part «d’una flota de vehicles», escurçant així l’antiguitat de cada vehicle i permetent que se li habilités de forma legal l’obtenció de la targeta de transports, en la modalitat de Targeta de Transport de mercaderies (Mercaderies Discrecional Lleuger MDL).

La presència dels contractes de lloguer de vehicles als expedients presentats davant de l’administració era, bàsicament i fonamentalment, per salvar el requisit essencial de l’antiguitat del vehicle, emparant-lo en la modalitat de «flora». És per això que les gestories administratives que tramitaven la sol·licitud havien de comptar amb la complicitat d’empreses de lloguer de vehicles, que aportaven contractes il·lícits de lloguer a nom dels sol·licitants.

Les Targetes de Transport fraudulentes detectades i cancel·lades s’han tramitat i obtingut a Tarragona (401) i Girona (152), aportant als expedients domicilis fiscals dels interessats a Catalunya, quan els sol·licitants en la seva gran majoria eren persones naturals i residents a Melilla.

Resultat de l’operatiu

La Comandància de la Guàrdia Civil de Melilla ha admès que, arran de la complexitat de la trama i la seva extensió, iniciada a mitjans del 2018, les tasques policials s’han allargat durant dos anys, en els quals s’han investigat 17 gestories administratives situades a Barcelona, Tarragona, Girona, València, Múrcia, Granada i Melilla si bé, finalment, totes tramitaven les sol·licituds a Tarragona i Girona.

Així mateix, han constatat que també han estat 17 les empreses de lloguer de vehicles utilitzades per a l’obtenció dels contractes ficticis de lloguer a nom dels interessats. A més, en l’operació s’han efectuat 14 registres a gestories i domicilis fiscals, en unes intervencions amb les quals s’han posat 581 persones a disposició judicial dels Jutjats número 3 i 6 de Girona i Tarragona, en qualitat de detinguts i investigats, en funció de la participació en la trama, com a presumptes autors de delictes de falsedat documental.

La Guàrdia Civil ha intervingut en aquestes accions 69.158 euros en metàl·lic, nombrosos telèfons mòbils d’alta gamma, ordinadors, material informàtic i abundant documentació d’interès per a la investigació. La investigació, precisament, duta a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Melilla, estima que el muntant total d’ingressos obtinguts pel grup ascendeix a uns 2,5 milions d’euros aproximadament.

"Compartiu: Busquen Jesús Pinto, desaparegut a Reus des del cap de setmana" "Molt de compte: 2 detinguts a Reus per robar en domicilis amb la tècnica dels marcadors"