Desactivat el PLASEQCAT per la concentració de gas sulfhídric al Polígon Nord

L'incident ha succeït aquest matí a la refineria de Repsol | Protecció Civil descarta toxicitat a l'aire i aixeca el confinament a l'Institut Constantí
Els nivells de qualitat de l'aire tornen a la normalitat després d'una purga a la refineria | Àngel Ullate

 

ACTUALITZACIÓ 14.02 hores

Els sindicats reaccionen a l'episodi del matí. Comissions Obreres anuncia que demà divendres es reunirà amb el Comitè de Seguretat i Salut Intercontractes de Repsol per tal d'esclarir les causes, efectes i possibles mesures preventives arran de l'incident d'avui. Recorden que les demandes de la vaga de fa només 24 hores segueixen plenament vigents.

ACTUALITZACIÓ 12.55 hores

Protecció Civil ha informat, al voltant de les 12.30 hores, que s'ha desactivat el PLASEQCAT per l'incident ocorregut a Repsol, a la Pobla de Mafumet. Asseguren que s'han realitzat mesures al centre de Constantí, a l'institut de Constantí i a l'escola de Sant Salvador, i les mesures de concentració són negatives.

 

 

ACTUALITZACIÓ 12.45 hores

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha confirmat que, a causa de l'incident, ha atès una dona per mareig a l'IES Pont del Diable del barri de Sant Salvador, la qual ha sigut donada d'alta 'in situ'. En total, el SEM ha activat nou unitats, set a la Pobla de Mafumet i dues a Sant Salvador.

Per la seva banda, els Bombers han informat que han inspeccionat que «en els treballs de drenatge d'aigües d'un tanc de petroli cru, s'ha produït un increment d'emanació d'àcid sulfhídric i l'olor s'ha percebut a l'exterior». Bombers d'empresa han segellat amb escuma el canal de desguàs, per evitar més emanacions.

Els Bombers treballant en l'incident a la refineria | bombers

Un bomber segella amb escuma el canal de desguàs per evitar més olors | bombers

ACTUALITZACIÓ 11.55 hores

Repsol ha anunciat l'inici d'una investigació interna per tal de determinar les causes exactes de l'incident d'aquest dijous al matí.

 

ACTUALITZACIÓ 11.48 hores

Els tècnics de Medi Ambient donen per finalitzada la seva tasca en confirmar que els nivells de qualitat de l'aire del Polígon Nord han tornat als seus paràmetres habituals. L'episodi «ha generat una punta d'emissió de sulfhídric i de benzè», resolen.

 

ACTUALITZACIÓ 11.33 hores

Repsol reconeix, a través d'un comunicat, que vora les 10.00 hores «s'ha produït un augment dels nivells de sulfhídric» durant una operació habitual de purga d'aigua en un tanc de cru per tal de poder processar-la. «Quan s'ha detectat la incidència, s'ha corregit immediatament i la situació ha quedat normalitzada», confirmen des de l'empresa química.

Des de Repsol matisen que «els valors de concentració d'aquest compost en cap moment han suposat un risc per a la població» i expressen que «entenem la preocupació que pot generar un episodi d'olor d'aquest tipus» a l'entorn del Polígon Nord.

 

ACTUALITZACIÓ 10.57 hores

En confirmar la no toxicitat de l'aire, s'aixeca el confinament preventiu a l'Institut Constantí. Tota la informació prové de fonts oficials.

 

ACTUALITZACIÓ 10.55 hores

Protecció Civil anuncia que les concentracions de cas sulfhídric al Polígon Nord no són tòxiques. Ho fa públic arran dels mesuraments dels tècnics de Medi Ambient. Confirma, però, la forta olor que provoca la fuita.

NOTÍCIA 10.34 hores

Una concentració de gas sulfhídric a la refineria de Repsol a la Pobla de Mafumet ha obligat a activar el pla d'emergències PLASEQCAT en fase d'alerta. En aquest sentit, Protecció Civil ha demanat immediatament el confinament de l'institut de Constantí, per la seva proximitat a la indústria química. Segons les primeres informacions oficials, tècnics de la Generalitat estan fent mesuraments i control de la fuita i la incidència aniria a la baixa

"👮 Cacen un lladre ja 'conegut' pels Mossos a Calafell amb molts antecedents" "🚨 Duríssim cop de la policia al suposat 'líder' dels aldarulls postsentència a TGN"