FACUA convida als afectats per l'explosió química a reclamar indemnitzacions

L'associació de consumidors assegura que està rebent consultes de les víctimes de l'incident

La greu explosió química que es va viure el dimarts, 14 de gener, a la tarda, ha deixat un reguitzell d'afectats, de tota mena, als municipis més pròxims al polígon. FACUA, una de les principals associacions de consumidors d'arreu de l'Estat, ha recordat, aquest dijous, 16 de gener que l'empresa propietària d'IQOXE s'ha de fer càrrec dels perjudicis ocasionats per la deflagració.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

  

En un comunicat, l'associació ha recordat als afectats per l'explosió de la petroquímica de Tarragona que poden reclamar danys i indemnitzacions i, en aquest sentit, ha reconegut que està rebent consultes de familiars de ferits en l'accident.

L'entitat encarregada de defensar els drets dels consumidors ha expressat, públicament, el seu condol a les famílies dels morts arran de l'explosió. FACUA també ha aprofitat per reclamar «celeritat» en la investigació sobre els fets i que «es depurin responsabilitats per les conseqüències tan greus que ha tingut l'accident». Cal recordar que IQOXE ha anunciat que ha encarregat una investigació a l'Institut Químic de Sarrià per esbrinar les causes de l'explosió.

El grup empresarial Cristian Lay

Segons FACUA, els damnificats per l'explosió han de presentar les seves reclamacions davant IQOXE, del grup empresarial Cristian Lay, amb seu a Jerez de los Caballeros (Badajoz), demanant indemnitzacions per tots els danys i perjudicis que poguessin haver patit, «amb independència de la seva naturalesa, tant morals com patrimonials, que es derivin de l'explosió».

  

  

L'associació remarca que així ho especifica l'article 1902 del Codi Civil en indicar que «el que per acció o omissió causa dany a un altre, intervenint culpa o negligència, està obligat a reparar el dany causat». L'associació recorda als afectats que tenen de termini fins a un any des del succés per presentar les seves reclamacions.

"👮 Important cop de la policia contra una perillosa banda de motoristes a TGN" "⚠ ARA MATEIX: Aturades de 2 km a la T-11, en sentit Reus"