Imatge del Rancho Grandre, al Serrallo, que pateix les ocupacions il·legals

Continuen els problemes al 'Rancho Grande' del Serrallo amb un nou episodi de violència

Alguns veïns declaren que l'agressor volia llençar la dona pel balcó

El barri del Serrallo està patint en els darrers dies una sèrie d'episodis violents derivats de la problemàtica d'ocupacions il·legals al bloc de pisos del número 2 del carrer de Sant Andreu, que han aixecat l'alarma i han provocat l'increment de la presència policial. Una baralla multitudinària  el passat dilluns 22 de juny entre més d'una vintena de persones que portaven armes blanques, bats de fusta i barres de ferro va acabar al davant dels bars i restaurants del carrer Trafalgar i va deixar, com a mínim, un dels participants ferit i detingut. El Rancho Grande, tal com es coneix l'edifici ocupat, és el focus d'una delinqüència que prolifera i que preocupa els veïns. 

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va declarar aquest divendres, 26 de juny, que hi haurà «tolerància zero» amb les actituds violentes i impunes de les persones implicades mentre anunciava un dispositiu policial que afegirà més vigilància al barri. Amb la mateixa contundència, el batlle va informar que l'Ajuntament es personarà com acusació popular contra els implicats.

Agressió masclista al Rancho Grande

De moment, però, la presència notable de més policia no té els efectes esperats. Aquest diumenge, cap a la una del migdia, els veïns han alertat els Mossos d'Esquadra d'una agressió masclista que s'estava produint al mateix bloc ocupat. Les declaracions dels veïns no han estat gaire clares, però una persona ha assegurat que l'agressor es disposava a llençar la víctima de daltabaix pel balcó.

La dona, de nacionalitat espanyola, no tenia ferides visibles però mostrava signes aparents de possibles agressions físiques passades. Va rebutjar la col·laboració i la presència dels agents i el personal sanitari des de bon principi i deia que s'havia tractat d'una discussió sense importància, per la qual cosa tampoc va voler interposar cap denúncia. El seu agressor, un jove de menys de trenta anys, va fugir abans que arribés el furgó dels Mossos d'Esquadra, però té nombrosos antecedents policials i està sent buscat.


Comentaris