El centre d'acollida de menors de La Mercè, a Tarragona

Agredeixen i mosseguen dos vigilants de seguretat al centre d'acollida de La Mercè

Un dels treballadors ha perdut part d'un dit | Els fets han tingut lloc aquest dimarts al matí

Episodi accidentat aquest dimarts al matí al centre d'acollida de Menors de la Mercè, a Tarragona. Dos vigilants de seguretat del centre han estat víctimes d'una agressió per part de tres joves, segons denuncien fonts sindicals i ha pogut confirmar TarragonaDigital. Els fets han tingut lloc quan els menors, que tornaven a La Mercè després d'haver estat breument expulsats, han estat requerits a l'entrada pels vigilants, en un procés habitual.

«És llavors quan un dels nois ha agafat un trofeu que hi ha al prestatge i, amb el marbre de la base, ha començat a colpejar i a agredir als vigilants, especialment a l'espatlla i a l'esquena», han relatat les fonts anteriorment citades. També hauria atacat al treballador mossegant-li un dit fins al punt d'haver-li arrencat «una part» de la falange. Els vigilants ferits han estat traslladats immediatament a l'hospital  per atendre les lesions.

Els vigilants de seguretat demanen «més protecció» després de l'agressió a dos treballadors

Testimonis de l'agressió destaquen una actitud «extremadament agressiva» per part dels joves, que han estat posteriorment requerits pels Mossos d'Esquadra, si bé en cap cas han estat detinguts. Els menors continuen al centre i diversos  companys dels afectats s'avancen a demanar «més protecció» per als treballadors de la seguretat privada en casos de risc per tal d'evitar que es repeteixi una situació que, segons insisteixen, «no és nova».

La reivindicació del col·lectiu s'estén a criticar que «la voluntat d'estalvi pressupostari» de les administracions es tradueixi cada cop més sovint en episodis de violència que amenacen la integritat dels vigilants en punts clau com centres de menors o les instal·lacions i combois de Renfe i Rodalies, en especial.

La inseguretat s'aferma a la Part Alta de Tarragona

El succés a La Mercè s'ha produït just després d'un cap de setmana on un home va ser també fortament colpejat a pocs metres del centre, a tocar del Portal del Roser, per «un grup de joves armats amb cinturons i corretges» en un cas relacionat amb un robatori amb força, i també pocs dies més tard que l'Ajuntament de Tarragona engegués el nou dispositiu de seguretat «Vibio»per contenir l'espiral d'inseguretat que ha encès totes les alarmes a la Part Alta de la ciutat.