Alliberen més d'una vintena d'ocells fringíl·lids capturats il·legalment a Reus

El Seprona els va localitzar en una zona rural de la capital del Baix Camp el diumenge 4 de febrer

Imatge dels ocells que van ser localitzats pel Seprona en una zona rural de Reus.
Imatge dels ocells que van ser localitzats pel Seprona en una zona rural de Reus. | Guàrdia Civil
08 de febrer del 2024
Actualitzat a les 15:55h
El Seprona de la Guàrdia Civil a Tarragona va detectar el passat 4 de febrer un parany un parany, consistent en una "xarxa japonesa o de boira" d'uns 10 m de llarga i 2 m d'alta, en la qual estaven atrapats 8 ocells fringíl·lids, així com dues gàbies amb altres 16 exemplars més. La troballa es va produir en una zona rural del terme municipal de Reus.

Els agents de la Benemèrita continuen amb la investigació per a identificar a la persona o persones que van instal·lar aquests paranys i van fer les captures il·legals, amb la finalitat d'instruir diligències per un suposat delicte contra la fauna silvestre.

Els agents actuants, una vegada van comprovar l'estat dels ocells silvestres capturats, van procedir a la seva posada en llibertat, retornant-les al seu hàbitat natural.
 

Està prohibida "la tinença, cria i comerç d'ocells fringíl·lids capturats al medi natural"

Cal recordar que a Catalunya existeixen quatre espècies d'ocells fringíl·lids, que són utilitzades tradicionalment per al cant. Es tracta d'una espècie no cinegètica la caça de la qual està totalment prohibida. Així mateix, la Llei de benestar animal prohibeix "la tinença, cria i comerç d'ocells fringíl·lids capturats al medi natural".

L'ús de les xarxes japoneses o de boira, així com les gàbies paranys entre altres arts, està prohibit, ja que són mètodes no selectius, en què qualsevol animal pot quedar atrapat en ells, incloent-hi espècies amenaçades, ocasionant un mal irreparable per a la fauna.