Una avaria a la depuradora de la Selva del Camp provoca un abocament d’aigües residuals a Vilallonga

L'accident va tenir lloc a principis d'any i ja s’ha procedit a netejar la llera de la riera
El fang i les aigües residuals ja s'han retirat de la llera de la riera | Ajuntament Vilallonga del Camp

Una avaria a la depuradora de la Selva del Camp ha provocat l’abocament de fangs i aigües residuals a la llera de la riera de Vilallonga del Camp. Els fets van tenir lloc entre finals de la setmana passada i inicis d’aquesta, Comaigua no ha concretat el dia exacte de l’avaria, i ja s’ha procedit a netejar la zona afectada.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Segons fonts de l’Ajuntament de la Selva del Camp entre finals de la setmana passada i inicis d’aquesta es va produir una avaria en el segon procés del tractament d'aigües, lloc on l’aigua passa dels reactors biològics als decantadors. L’avaria va provocar que els decantadors no funcionessin i va aturar la recirculació de l’aigua.

D’aquesta manera, va sobreeixir el fang cap a l’aigua neta i això va provocar «un vessament discontinu d’aigües residuals». El problema es va resoldre posteriorment i, segons el consistori, després de superar la corresponent inspecció el dimarts 7 de gener, es va procedir a netejar i retirar els sediments a partir del dimecres 8 de gener. 

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vilallonga del Camp, Gemma Benaiges, explica que es van adonar de l'abocament el dimarts 7 de gener i van notificar a l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament de La Selva del Camp per tal que posessin solució al problema.

"😱Caçats 'in fraganti' 3 lladres amb 41 antecedents robant en un institut de TGN" "🕵 Dos robatoris al camp de futbol de la Granja en poc més de deu dies"