Imatge de l'atropellament al carrer de Monterols de Reus

Un camió de la brossa atropella una noia al carrer de Monterols de Reus

Hi ha acudit el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM)

Una persona ha resultat ferida la tarda d'aquest dimecres, 3 de febrer, després de ser atropellada accidentalment per un camió de la brossa de Reus. Els fets han tingut lloc al voltant d'un quart de quatre de la tarda al carrer de Monterols de la ciutat, concretament a les 15.19 hores, quan, per causes que es desconeixen, una persona ha sigut atropellada pel camió.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons apunten diversos testimonis, el camió estava circulant a molt baixa velocitat pel carrer i la víctima seria una noia jove que hauria quedat ferida de la cama. Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat dues ambulàncies del Sistema d'Emergències que ha atès la persona ferida. També hi ha acudit una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus. 

Finalment la jove atropellada ha sigut evacuada en ambulància a l'Hospital Sant Joan de Reus ferida de caràcter menys greu, segons ha confirmat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els agents de la Guàrdia Urbana de Reus han realitzat la prova d'alcoholèmia a l'operari que conduïa el camió de la brossa, tot i que de moment es desconeix si ha donat positiu.

El dipòsit de gas d'un camió de la brossa va explotar aquest dimarts

L'atropellament d'aquesta tarda no és l'únic succés que han protagonitzat els camions del servei de recollida de brossa de Reus. Precisament ahir dimarts, 2 de febrer, el dipòsit de gas d'un dels vehicles va explotar a l'interior d'una nau industrial ubicada a l'avinguda de Tarragona. La deflagració va calcinar totalment la cabina del vehicle i, a causa de l'explosió,  tres persones van resultar ferides per intoxicació de fum. El camió de la brossa que va patir l'explosió es trobava, precisament, en un  taller mecànic, ja que estava pendent d'una reparació. 

Justament l'empresa que gestiona la recollida de la brossa a Reus, FCC, ha recorregut recentment el nou contracte del servei, adjudicat inicialment a l'única competidora que s'hi va presentar, Valoriza. El servei s'executa en pròrroga forçosa des de l'1 de gener del 2018 i aquest 2020, finalment, es va licitar el contracte pels pròxims deu anys.

La plantilla ha protagonitzat diferents mobilitzacions i accions de pressió per denunciar una flota envellida i amb mancances, i ha reclamat sense èxit que el contracte nou incrementés el pressupost per garantir la qualitat del servei. Fins que no es resolgui el concurs presentat, FCC seguirà duent a terme la neteja viària i la recollida de brossa de la capital del Baix Camp.