Imatge d'un gos agafant menjar d'una mà

Demanen presó per una dona que va abandonar la seva gossa en una casa de Segur de Calafell

Una clínica veterinària no va poder fer res per salvar-li la vida

La propietària d'una segona residència a Segur de Calafell va deixar sola la seva gossa. Abandonada durant diverses setmanes, va ser atesa per l'associació protectora d'animals Adipac en conèixer el càrrec, però va acabar sent sacrificat  perquè segons l'informe d'una clínica veterinària presentava deshidratació  extrema, caquèxia i extrema desnutrició, i no es podia fer res per salvar-li la vida.

Durant «diversos mesos» hauria estat sense  menjar i, tot i ser conscient que la gossa estava sola  i no podia alimentar-se, la dona no va anar al domicili «durant diverses setmanes i no va demanar a una altra persona que s'encarregués de l'animal».

Aquest cas ha arribat a la Fiscalia de Tarragona, que sol·licita catorze mesos de presó per la dona que hauria abandonat la seva gossa. A més, també en demanen tres anys d'inhabilitació per professió o ofici relacionat amb els animals i per tinença d'animals; així com catorze mesos d'inhabilitació per sufragi passiu.

Alhora, sol·licita que indemnitzi Adipac per les despeses de la clínica veterinària i reclama que indemnitzi  amb 1.000 euros «a la societat» pel dany moral causat a l'animal, i aposta perquè l'administració destini els diners a accions de protecció d'animals abandonats.