La Policia Local de Cambrils ha dut a terme més de 200 controls de seguretat viària aquest cap de setmana.

Condemnat després de saltar-se una ordre d'allunyament per violència masclista a Cambrils

La Policia Local el va enxampar amb la polsera de localització trencada. Era la cinquena vegada que incomplia una ordre d'allunyament
Imatge d'un vehicle de la Policia Local de Cambrils.
La Policia Local de Cambrils va detenir l'home el mateix dia que se li havia col·locat la polsera localitzadora. | Àngel Ullate

La Policia Local de Cambrils va detenir aquest estiu un home, de nacionalitat espanyola, que havia trencat una ordre d'allunyament respecte a la seva exparella, la qual el va denunciar per un delicte de violència masclistaL'individu tenia prohibit aproximar-se a menys de 1.000 metres de la seva suposada víctima, per la qual cosa se li va posar una polsera localitzadora. El mateix dia que se la van col·locar, va trencar l'aparell. Era la cinquena vegada que incomplia una ordre d'allunyament.

En el seu moment, el Jutjat de Violència sobre la Dona de Reus va dictaminar com a mesures cautelars una ordre d'allunyament de 1.000 metres i la prohibició de comunicar-se amb la dona, que havia estat la seva parella durant sis mesos, segons informa el Diari de Tarragona. Ara, l'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat l'individu a un any de presó pel trencament d'aquesta mesura cautelar.

Segons el relat dels fets, el mateix dia que li van col·locar la polsera, l'home es va desplaçar fins a Cambrils, lloc de residència de la seva exparella. Allà, cap a les 11 de la nit, va estar consumint begudes alcohòliques en un bar, abans de trencar la polsera, guardar-la en una bossa de plàstic i marxar sense pagar de l'establiment. La Policia Local el va enxampar poc després de la mitjanit a menys de 1.000 metres de casa de la víctima i va ingressar a presó de forma immediata.

Des de l'any 2013, el mateix individu ja havia estat condemnat per saltar-se ordres d'allunyament en quatre casos diferents, per la qual cosa acumulava penes en la seva fitxa de fins a 3 anys de presó. En aquesta darrera condemna, el jutge ha contemplat l'atenuant d'embriaguesa i l'agreujant de reincidència. Així mateix, l'ha absolt del delicte d'inutilització o pertorbació de dispositius de control de mesura de seguretat pel trencament de la polsera de localització.


Comentaris