Fins al novembre, enguany han mort 40 persones a les carreteres tarragonines

La xifra és lleugerament més baixa que fa un any, quan en el mateix període n'havien mort 44
Un dels cotxes implicats en un dels darrers accidents mortals de trànsit, fa unes setmanes al Pla de Santa Maria. | Cedida Mossos

En els onze primers mesos de l'any 2019, han mort un total de 40 persones a les carreteres de Tarragona en accidents de trànsit. La dada l'ha detallat aquest diumenge al migdia el Servei Català de Trànsit, en el balanç habitual de tancament de cada mes. D'aquesta forma, s'arriba al final del mes de novembre amb quatre víctimes mortals menys que en el mateix període de l'any 2018.

Tarragona, la segona demarcació catalana amb més víctimes mortals a la carretera enguany

En l'informe també es detalla, però, que la demarcació de Tarragona és la segona de Catalunya on hi ha hagut més víctimes mortals d'accidents de trànsit en el que va de 2019. Aquests 40 morts només els supera Barcelona, on 69 persones han perdut la vida a la carretera; i queden per sobre de les comarques de Girona, amb 27 víctimes, i Lleida, amb les mateixes.

Cal destacar, però, que enguany no s'ha produït cap accident de trànsit que hagi acabat amb la mort de cap ciclista, una de les xacres que, en altres ocasions, havia afectat, desgraciadament, les carreteres de la regió. En canvi, Tarragona és la segona demarcació de Catalunya amb més motoristes morts en accident en el que va de 2019. Ja són 7 els que han perdut la vida, només per sota de Barcelona (28) i per damunt de Girona i Lleida, amb 5 víctimes a cadascuna d'aquestes demarcacions.

Un descens generalitzat del 10% a tot Catalunya

Pel que fa a tot Catalunya, són en total 163 persones que han mort en 150 accidents mortals a les carreteres catalanes. El nombre de víctimes mortals representa una reducció del 10,4% respecte el mateix període de l’any passat. Del conjunt de dades recollides, destaca la baixada del nombre de víctimes mortals comparat amb el mateix període de l’any passat.

Pel que fa a les xifres d’accidents mortals, també hi ha hagut un lleuger descens respecte al 2018. Un 52% dels morts es produeix en cap de setmana o festiu. 

"⚫ ÚLTIMA HORA: Mor un home en un accident a la B-20" "🔴 ALERTA: 5 homes amb armes entren en una casa i disparen a un home"