La tenda de campanya, al costat d'una de les persones i les fogueres.

Denuncien dues persones per encendre dues fogueres al Toll de l'Olla de Farena

La infracció, a banda de ser una irresponsabilitat, posa en perill una zona que és considerada d'alt risc d'incendi forestal

Els Mossos d'Esquadra van denunciar aquest passat diumenge 9 d'agost dues persones per encendre fogueres no autoritzades al Toll de l'Olla, un dels més emblemàtics, sinó el que més, dels gorgs del riu Brugent. Els agents rondaven a primera hora del dia per la zona de Farena i Mont-ral en un dispositiu de patrullatge per espais naturals protegits, que té per objectiu protegir el medi ambient i prevenir actes tan incívics com aquests, especialment a causa de la massificació de persones que s'està produint aquest estiu.

Els infractors estaven acampats a la vora del gorg

Durant la setmana ja s'havien detectat restes de focs d'esbarjo no autoritzats, i el diumenge, en arribar al gorg, els Mossos en van localitzar un parell que encara fumejaven i algunes persones que, a més, havien acampat sense permís. Per aquestes irresponsabilitats, van ser denunciades. I és que, a banda de la prohibició de fer aquesta pràctica considerada una infracció pel Decret de Protecció d'Incendis i la Llei Forestal, la població de Mont-ral és considerada zona d'alt risc d’incendi forestal durant el període comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre. 

La tenda de campanya, al costat d'una de les persones i les fogueres.
La tenda de campanya, al costat d'una de les persones i les fogueres. | mossos

Els agents van aixecar acta i la van adreçar al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per tal que engeguin l'expedient sancionador. 


Comentaris