Tarragona confirma prop de 30 noves denúncies per saltar-se el confinament en només 24 hores

L'Ajuntament també sanciona vuit veïns per abocar mobles i neveres a la via pública

La història de cada dia, i el degoteig que no s'atura. La Guàrdia Urbana de Tarragona va denunciar a 27 nous ciutadans aquest dilluns, 23 de març, per incomplir les normes del confinament en sorprendre'ls per la via pública sense justificar les causes excepcionals que permeten sortir al carrer. Ja són més de 500 casos arreu de la demarcació de Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

A través d'un comunicat, l'Ajuntament de la ciutat ha volgut recordar que «ningú està exclòs» de complir la normativa i ha agraït que «la immensa majoria de tarragonins sí que estan complint» amb els requeriments i les recomanacions extraordinàries d'aquests dies.

 

Jordi Fortuny avisa: «l'egoisme d'uns ho estem pagant entre tots»

L'Ajuntament de Tarragona vol endurir la seva reacció a l'incivisme ciutadà | Cedida

Cas a banda, però, és el de ciutadans puntuals que aboquen mobles, neveres, banyeres o altres residus voluminosos al carrer mentre aprofiten la reclusió forçada a casa per fer reformes. Des de dissabte, l'Ajuntament ha sancionat a vuit persones amb 300 euros de multa cadascuna per aquesta raó, en enxampar-los i identificar-los.

 

El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, ha estat molt dur a l'hora de valorar que «l'egoisme d'uns ho estem pagant entre tots» i recordar que aquestes irresponsabilitats «posen en risc el nostre personal de neteja» atesa la complexitat de la recollida per a un equip que es troba ara sota mínims, en serveis essencials, i amb les deixalleries temporalment tancades a causa de l'emergència.

 

A la ciutat es recullen, assegura, una mitjana de dues tones diàries de materials i residus voluminosos. En aquest sentit, el consistori ha anunciat que diversos vehicles de Protecció Civil avisaran per megafonia a la ciutadania que es multarà a les persones que deixin la brossa fora del contenidor amb aquestes sancions de 300 euros.

Més notícies de la categoria Successos