Denuncien que els Mossos es van exposar a un risc químic «sense l'equipament ni la formació necessaris»

USPAC assegura que el departament d'Interior «no vol donar formació relacionada amb el risc químic» i anuncia una denuncia davant la Inspecció de Treball

El sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra ha denunciat aquest dimecres que els agents del cos policial que van participar en el dispositiu d'aquest dimecres a la zona de l'explosió química d'IQOXE es van exposar a «un risc químic sense l'equipament ni la formació necessària». En un comunicat, han assegurat que han presentat la corresponent denuncia a la Inspecció de Treball.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons ha explicat USPAC, diverses unitats dels Mossos de seguretat ciutadana, trànsit, investigació i altres especialitats de les comissaries de la Regió de Tarragona es van adreçar des del primer moment a la zona dels fets. En la seva denuncia, el sindicat assegura que «alguns vehicles estaven equipats amb mascaretes i filtres massa bàsics», mentre que altres patrulles, com les procedents de Falset, «no disposaven de cap mena de material al vehicle». Així mateix, afirmen que «cap Mosso sabia què fer amb les mascaretes, ni com s'utilitzaven, ni les precaucions a dur en aquests casos». El motiu d'aquest desconeixement és que «no es vol donar formació relacionada amb el risc químic pel departament d'Interior».

 

USPAC va reiterar la petició de material i formació el passat mes de setembre

El comunicat d'USPAC recorda que el juliol del 2019 ja es va produir un accident químic a l'empresa Miasa, «amb agents afectats per la toxicitat a l’ambient». En aquest sentit, el sindicat recorda que «novament els Mossos, en molts casos de manera inconscient, s'han exposat a un perill greu sense tenir cap mena de coneixement i en un territori on la indústria química té molta activitat». Han denunciat que «a la subcomissió de materials i equipaments, celebrada el passat 26 de setembre, USPAC ja va sol·licitar el material i la formació adient en relació amb el PLASEQCAT, en especial referència a les zones de Tarragona i el Vallès».

 

Davant la no arribada d'aquest material, USPAC ha decidit denunciar a la Inspecció de Treball «totes aquestes mancances, ja que no ens cansarem de repetir que la voluntària manca de pressupost no pot posar en risc a cap mosso».