Desmantellen un 'bosc de marihuana' automatitzat en una nau industrial de Tortosa

La Policia Local de Tortosa i la Policia Nacional han fet un operatiu conjunt | S'han detingut a quatre persones
Operatiu conjunt de la Policia Local de Tortosa i la Policia Nacional | PL Tortosa

La Policia Local de Tortosa i el Cos Nacional de Policia (CNP) han realitzat un operatiu conjunt per desmantellar una gran plantació de marihuana oculta en unes naus del polígon industrial Catalunya Sud de Tortosa. Des del mes de març s'està realitzant una investigació, quan es van detectar moviments sospitosos als voltants de les naus.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Això passava abans de l'inici de l'estat d'alarma i, des de llavors, es va iniciar un seguiment de l'edifici i, ja durant el període de confinament per la Covid-19, es va detectar la presència d'un home que va accedir a l'interior de l'immoble. Tot seguit, els agents el van interceptar per saltar-se el confinament i anar fins a la nau. La sorpresa dels agents va ser trobar una gran plantació de marihuana al seu interior.

Hi havia 2.937 plantes de cànnabis, ja en estat avançat de floració i, a més, s'hi van trobar grans quantitats de marihuana, ja assecada i preparada per ser distribuïda. En total, la droga intervinguda tenia un pes de 340 quilos i el seu valor al mercat negre seria d'uns 3,6 milions d'euros.

Durant el registre a la nau, es va constatar un alt grau de sofisticació i innovació. A l'espai de l'edifici havia sigut compartimentat en sis habitacles, amb unes 500 plantes de marihuana a cadascun d'aquests espais, en diferents fases de creixement. Així mateix, també es van localitzar uns hivernacles plegables amb prop de 200 plantes, que en alguns casos estaven a ple rendiment i, a més, la plantació estava completament automatitzada, fet que permetia el creixement de manera autònoma sense la necessitat de presència humana.

En l'actuació policial es va intervenir sistemes d'il·luminació, climatització, reg o temporitzadors, a més de dos vehicles. L'home enxampat, que ja tenia antecedents per tràfic d'estupefaents, està acusat d'un delicte contra la salut pública així com un altre de defraudament de fluid elèctric i ja ha passat a disposició judicial. Així mateix, posteriorment s'han localitzat un home i dues dones que estarien relacionades amb la plantació. Les actuacions segueixen en marxa per identificar altres possibles membres de l'organització.

"Espectacular fuita d'aigua a Segur de Calafell per una avaria" "Del confinament a la presó: Passen de l'estat d'alarma i acaben empresonats a TGN"