Detingut per conduir begut, posar en perill dos Mossos i donar-se a la fuga a l'A-7 a Tarragona

Mentre els Mossos assistien a un altre vehicle, el conductor va envair la zona de seguretat delimitada amb triangles

Un home va ser detingut ahir pels Mossos d'Esquadra per conduir sota els efectes de l'alcohol i posar en perill a uns agents que atenien a un vehicle avariat a l'autovia A-7 a Tarragona. L'individu, de 38 anys i nacionalitat belga, va envair la zona delimitada amb triangles i punts i va estar a punt d'envestir a un altre conductor.

Ahir diumenge 28 de juny, una autocaravana que circulava pel punt quilomètric 1.153 de l'autovia A-7 en sentit Barcelona, va punxar una roda i es va aturar a l'extrem final del carril d’incorporació dels vehicles procedents de la sortida de l’autopista AP-7 en aquell tram. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra, en adonar-se que el vehicle es trobava avariat, van aproximar-s'hi i van habilitar una zona de seguretat amb triangles i cons, així com els llums de seguretat del cotxe policial.

Mentre un dels agents ajudava a canviar la roda al conductor de l'autocaravana, l'altre es va col·locar a l'inici del carril per indicar als vehicles que agafessin la sortida, que s'havien de canviar de carril i reduir la velocitat. El detingut, que circulava amb una furgoneta a gran velocitat, va aparèixer minuts després fent cas omís a les ordres del policia, i va continuar pel mateix carril fins que va envestir i trepitjar els triangles i cons de senyalització, fins al punt que gairebé col·lideix amb l'autocaravana, posant en perill a l'agent i al conductor que estaven canviant la roda.

Triplicava la taxa d'alcoholèmia

Malgrat això, el conductor no va reduir la velocitat i va continuar la marxa, fet que va obligar als dos Mossos d'Esquadra a demanar reforços per perseguir a l'infractor, mentre continuaven canviant la roda de l'autocaravana. Els agents, finalment, van aconseguir aturar el vehicle al quilòmetre 1156,5 de la carretera N-340, a la Canonja.

Una vegada aturat, els Mossos van comprovar que el fugat mostrava evidents signes d'embriaguesa i quan se li va fer el test d'alcoholèmia, va triplicar la taxa permesa amb un resultat de 0,86 mg/l. Immediatament, el cotxe va quedar immobilitzat i l'home detingut, després de declarar a la comissaria, i obligat a presentar-se davant l’autoritat judicial quan se li requereixi.

"Alerta: Nou intent de robatori a la Part Alta de Tarragona" "Inhumà: Un intern de Mas d'Enric denuncia que viu un veritable malson a la presó"