Enxampen dos lladres robant en una casa de la Ràpita amb els propietaris dormint a dins

Els fets van passar la matinada de l'11 de setembre

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Carles de la Ràpita van detenir, el passat divendres, dos homes com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a l'interior de domicili. Els detinguts tenen 31 i 37 anys, són de nacionalitat albanesa i no tenen domicili conegut.

Els fets van tenir lloc al voltant de les 4 de la matinada de l'11 de setembre, quan els Mossos van rebre l'avís per part d'uns veïns que s'estava produint un robatori en una casa adossada ubicada al carrer de l'Església de la Ràpita. Dos homes havien escalat per la façana per accedir a l'interior de l'habitatge, mentre que un tercer s'esperava a la porta de la casa mentre vigilava l'entorn.

Patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local van desplaçar-se fins al lloc i de manera coordinada van poder detenir el primer home, el que estava a l'exterior de la casa amagat al jardí. 

A continuació, els agents van accedir a l'interior del domicili, després de contactar amb els propietaris, els quals no sabien què estava passant i s'havien despertat pels sorolls. Els dos lladres, que encara estaven dins la casa, van fugir a través del terrat, saltant a l'edifici del costat i després al carrer. Finalment, després d'una persecució a peu, els agents van poder atrapar un dels dos lladres, mentre que l'altre va aconseguir fugir.

La policia va escorcollar els lladres i va trobar una gran quantitat de diners en efectiu en euros i lliures esterlines, mentre que al terrat per on havien fugit van trobar una motxilla amb diverses eines utilitzades per forçar els accessos a les cases. Després es va inspeccionar la casa assaltada, però els propietaris no van trobar a faltar cap objecte.

La investigació continua oberta per tal de localitzar el tercer lladre i determinar si els detinguts poden estar implicats en altres robatoris de les mateixes característiques a la zona. Els dos detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Amposta i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

"Atenció: Gran desplegament de Bombers per uns claus perdudes a Reus" "Vídeo: Gran desplegament dels Bombers per un incendi en una casa a Segur de Calafell"