El missatge que acaba d'enviar l'alcalde de Calafell: «Estem intentant evitar que el foc arribi a les cases»

Un incendi crema descontrolat a tocar de dues urbanitzacions a Calafell i l'alcalde ha explicat que «és possible que el foc acabi arribant a les cases»

Els petits focus amenacen les cases.
Els petits focus amenacen les cases. | TarragonaDigital
14 de març del 2023
Actualitzat a les 20:49h
Jornada tràgica a Tarragona pel que fa als incendis. Els pitjors presagis s'han acabat complint i durant tot el dia hi ha hagut tres incendis. El primer d'ells, a la Selva del Camp, s'ha pogut estabilitzar després de més de deu hores d'intensa lluita. El segon, al Perelló, els bombers l'han dominat amb força rapidesa. El tercer, a Calafell, però, ha estat el pitjor.
 
El fort vent que continua bufant amb força a la demarcació de Tarragona porta de corcoll els Bombers de la Generalitat. De fet, aquest és el principal problema de l'incendi de Calafell, ja que el vent ha fet saltar les flames i ha creat més d'un centenar de petits focus secundaris. De moment hi ha una setantena d'efectius i 46 dotacions de bombers i l'incendi ja ha calcinat unes 13 hectàrees.

Les flames s'han iniciat en una zona urbanitzada i ràpidament s'ha hagut de confinar els veïns de les urbanitzacions Mas Mel i Bellamar. El foc, de fet, ja ha cremat algunes tanques i jardins, tot i que encara no ha causat danys a les cases i no s'han evacuat residents de moment.

Missatge de tranquil·litat de l'alcalde de Calafell

L'alcalde de Calafell, Ramón Ferré, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als residents d'aquestes urbanitzacions que s'estan veient amenaçades per les flames.

La imatge un cop ha marxat la llum del dia encongeix el cor i moltes persones s'han concentrat a prop de la zona per veure l'incendi. També hi ha afectacions viàries.

En aquest sentit, Ferré ha explicat que l'incendi «s'està intentant controlar, però per culpa del vent s'està complicant». L'alcalde ha apuntat que «el focus inicial està controlat i s'està extingit, però l'incendi s'ha estès i estem intentant que el foc no arribi a les cases».

Malgrat que ha demanat «tranquil·litat» i ha assegurat que «no s'han evacuat veïns i amb aquest confinament es preveu que hi ha una certa distància amb el foc i no corren perill», ha avisat que és possible que l'incendi «acabi arribant a les cases pel vent». El batlle ha acabat dient que «estem intentant que això no passi» i ha volgut tranquil·litzar els veïns.