Una fuita d'etilè obliga a tallar l'AP-7 i l'N-340 a Santa Margarida i els Monjos

Protecció Civil ha activat el PLASEQCAT i es cremarà l'etilè de tot el conducte
Imatge dels serveis d'emergència a la zona de la fuita d'etilè | Twitter @imma_ferret

 

 

ACTUALITZACIÓ 11/10/2019 10:40

Els Bombers segueixen treballant per controlar la fuita d'una canonada d'etilè a Santa Margarida i els Monjos. Ha baixat la pressió però la fuita continua activa. El pla PLASEQCAT de Protecció Civil continua en estat d'alerta. Han instal·lat penells a la zona propera a la fuita, a uns 120 metres, per comprovar el vent i poder valorar la concentració d'etilè a l'aire. L'incident va provocar que es tallessin dues carreteres dijous, entre elles l'AP-7. S'ha reobert ja la circulació però només hi ha un carril obert a l'autopista en sentit sud, a l'altura de Vilafranca del Penedès.

 

ACTUALITZACIÓ 11/10/2019 9:20

 

 

ACTUALITZACIÓ 11/10/2019 07.45 h

Dos carrils tallats a l'AP-7, en direcció a Tarragona, arran de la fuita d'etilè. Hi ha un quilòmetre de retencions.

 

ACTUALITZACIÓ 10/10/2019 19.30 h

L'autopista AP-7 en sentit nord i la carretera N-340 s'han reobert al seu pas per Santa Margarida i els Monjos, a l'Alt Penedès, cap a un quart de vuit del vespre d'aquest dijous després d'haver estat tallades més de dues hores per una fuita en una canonada d'etilè. L'AP-7 en sentit Tarragona, però, continua tallada a l'altura de Vilafranca del Penedès i es fan desviaments per la sortida 30.

 

NOTÍCIA 10/10/2019 16.50 h

Una fuita en un conducte d'alta pressió d'etilè ha obligat a tallar per complet l'AP-7 i l'N-340 a l'altura de Vilafranca del Penedès i Santa Margarida dels Monjos. El tall de trànsit  ha obligat els cotxes a desviar-se per la sortida 30 de l'autopista. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat que s'han quedat a 100 metres d'on hi ha la fuita, segons ha confirmat el Servei Català de Trànsit a 'CatalunyaDiari', i han realitzat tasques d'inspecció i valoració de la fuita.

 

 

Evacuació preventiva d'un polígon industrial

L'incident afecta també la calçada nord que està tallada entre el Vendrell i Vilafranca. En aquest cas es recomana als conductors utilitzar la sortida 31. Per la seva part, Protecció civil ha activat el PLASEQCAT per la fuita situada a l'alçada del quilòmetre 202 a l'autopista AP-7 a Castellví i ha anunciat l'evacuació preventiva del polígon industrial Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos. Els Bombers han establert un radi de seguretat de 200 metres. 

 

Imatge de la fuita d'etilè a tocar de l'AP-7, captada pels Bombers | bombers

 

 

 

L'N-340 també s'ha vist afectada per l'activació del PLASEQCAT i a hores d'ara està tallada entre els quilòmetres 1205 i 1207, en ambdós sentits, segons ha comunicat Protecció Civil, qui a més, ha indicat que l'etilè és un producte inflamable i no tòxic. D'altra banda, l'empresa propietària de l'etilenoducte ha indicat que sectoritzat la canonada i ha augmentat el consum per tal de minimitzar la fuita. 

 

Arran de la fuita, que ha obligat a tallar l'AP-7 en ambdós sentits i fer desviaments, s'han acumulat retencions de 3 quilòmetres en sentit Tarragona i 1,5 quilòmetres en sentit Barcelona, segons ha indicat Trànsit. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) està en contacte amb l'empresa per tal de gestionar l'arribada d'una torxa de seguretat que permeti cremar l'etilè de la fuita.

 

Es cremarà l'etilè de tot el conducte, des de la Pobla fins a Martorell

Segons ha informat Protecció Civil, finalment es procedirà a cremar l'etilè de manera segura. Els tècnics ho faran cremant-lo des dels dos extrems de l'etileoducte, que s'allarga des de la Repsol de la Pobla de Mafumet fins a INOVYN, a Martorell.