Una drag-queen de Prades denuncia reiterades cartes amenaçadores per part d'un «grup de veïns» anònim

El cas ja està en mans dels Mossos d'Esquadra | L'Ajuntament de Prades ha condemnat els fets i li ha mostrat tot el seu suport
La Gal·la Rouge, en una imatge recentment compartida a les xarxes socials | Facebook / Gala Rouge Alabart

La Gal·la Rouge, drag queen filla de Prades, ha denunciat als Mossos d’Esquadra diversos atacs homòfobs i transfòbics per part d’un «grup de veïns del municipi». En forma de cartes anònimes, les missives li «demanen» que sigui «una persona normal i deixis d’actuar com una aberració malaltissa pel poble».

Els escrits amenaçadors, precisament, van començar al mes de febrer, van seguir al juny i s’han repetit al juliol, amb un total de tres cartes que la Gal·la ha rebut a casa seva. Els missatges, plens d’odi i intolerància, l’insten «a marxar de Prades, per no tornar mai més», amb un intimidant «no et tornarem a repetir res més, ja veuràs el que passarà si no fas cas».

Imatge de la tercera carta amenaçadora i la consegüent denúncia als Mossos d'Esquadra | Facebook / Gala Rouge Alabart

La denúncia, feta

La Gal·la Rouge —Isaac Sosa— ha agraït a les xarxes socials «els ànims i el costat que em feu», arran del suport rebut arreu i després de denunciar, ahir dimarts, aquesta desagradable situació davant dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana, ara, ha obert diligències per un presumpte delicte d’odi i discriminació.

Tot el suport de l'Ajuntament de Prades

L’alcaldessa de Prades, per la seva part, l'ha rebuda a l’Ajuntament on, més enllà de transmetre-li el suport del poble, ha condemnat enèrgicament la situació. «No entenc com algú gosa anomenar-se veí de Prades i pot escriure un text així; a aquest grup de veïns els demano que si són tan valents per amenaçar, que ho siguin per donar la cara i que m’expliquin quin mal fa l’Isaac», ha expressat Lídia Bargas. «La llibertat és un dret de tothom, i us demano que la respecteu i deixeu d’escriure anònims», ha reblat.

"No n'aprenen: Circula amb el cotxe molt borratxo i s'adorm al mig del carrer a Reus" "Urgent: Incendi de vegetació forestal a les Pobles, al terme municipal d'Aiguamúrcia"