Una drag queen de Prades denuncia reiterades cartes amenaçadores per part d'un «grup de veïns» anònim

El cas ja està en mans dels Mossos d'Esquadra | L'Ajuntament de Prades ha condemnat els fets i li ha mostrat tot el seu suport
La Gal·la Rouge, en una imatge recentment compartida a les xarxes socials | Facebook / Gal·la Rouge Alabart

La Gal·la Rouge, drag queen filla de Prades, ha denunciat als Mossos d’Esquadra diversos atacs homòfobs i transfòbics per part d’un «grup de veïns del municipi». En forma de cartes anònimes, les missives li «demanen» que sigui «una persona normal i deixis d’actuar com una aberració malaltissa pel poble».

Els escrits amenaçadors, precisament, van començar al mes de febrer, van seguir al juny i s’han repetit al juliol, amb un total de tres cartes que la Gal·la ha rebut a casa seva. Els missatges, plens d’odi i intolerància, l’insten «a marxar de Prades, per no tornar mai més», amb un intimidant «no et tornarem a repetir res més, ja veuràs el que passarà si no fas cas».

Imatge de la tercera carta amenaçadora i la consegüent denúncia als Mossos d'Esquadra | Facebook / Gala Rouge Alabart

La denúncia, feta

La Gal·la Rouge, o Isaac Sosa, ha agraït a les xarxes socials «els ànims i el costat que em feu», arran del suport rebut arreu i després de denunciar, ahir dimarts, aquesta desagradable situació davant dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana ja ha obert les corresponents diligències.

Tot el suport de l'Ajuntament de Prades

L’alcaldessa de Prades, per la seva part, l'ha rebuda a l’Ajuntament on, més enllà de transmetre-li el suport del poble, ha condemnat enèrgicament la situació. «No entenc com algú gosa anomenar-se veí de Prades i pot escriure un text així; a aquest grup de veïns els demano que si són tan valents per amenaçar, que ho siguin per donar la cara i que m’expliquin quin mal fa l’Isaac», ha expressat Lídia Bargas. «La llibertat és un dret de tothom, i us demano que la respecteu i deixeu d’escriure anònims», ha reblat.

Concentració a Prades i diverses mostres de suport

L'Ajuntament ha convocat una concentració per aquest dijous a les set de la tarda a la plaça Major i als carrers adjacents per donar suport a la persona afectada i per rebutjar qualsevol actitud discriminatòria, amenaçadora o d'odi envers el col·lectiu LGTBI i a favor de la lliure manifestació de la identitat sexual i expressió de gènere.

Per la seva banda, l'Observatori contra l'homofòbia s'ha posat a disposició de la víctima i ha informat que ja treballa amb l'Ajuntament de Prades per facilitar-li l'acusació particular. L'entitat ha cridat a eradicar la «violència LGTBI-fòbica» i a «lluitar contra la impunitat».

Les mostres de suport també han arribat des d'altres institucions com el Consell Comarcal del Baix Camp, que ha penjat a l'edifici les dues banderes que identifiquen el col·lectiu LGTBI, i l'Ajuntament de Reus, que també ha rebutjat els fets i ha penjat un domàs amb els colors de l'arc de Sant Martí a la façana.

«Tothom ha de ser lliure de poder viure com vulgui»

En declaracions a l'ACN, Gal·la Rouge ha detallat que al febrer va trobar una primera carta a la bústia on la insultaven i que al juny li van tornar a fer arribar la mateixa missiva. «Primer pensava que era una broma, però quan dimarts vaig rebre'n una altra amb amenaces vaig voler denunciar-ho», ha explicat.

La Gal·la ha reivindicat que «tots som iguals, som de carn i ossos, i tant és el color, l'idioma, el país o a qui estimi cadascú». I ha afegit: «mentre sigui respectuosa i no faci cap mal a ningú, cada persona ha de ser lliure de poder viure la seva pròpia vida com vulgui».

Malgrat les amenaces, la Gal·la assegura que no té por. «Per moltes cartes que m'enviïn no m'aturaran, perquè al darrere d'això hi ha un valor molt sentimental», ha afegit. A més, ha defensat que Prades és «un poble que acull a tothom» i ha agraït totes les mostres de suport rebudes, fins i tot des dels Estats Units.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, ha afirmat que á situació «és intolerable» i ha explicat que l'Ajuntament s'ha mobilitzat per fer costat a aquesta persona. Sobre els autors de les cartes l'alcaldessa ha apuntat que dubta que es tracti d'un grup de veïns, tal com afirma el darrer escrit anònim. «Més aviat deuen ser dues o tres persones, i no sé ni si són tantes», ha tancat.

"Surrealista: S'adorm conduïnt borratxo al mig del carrer a Reus" "Urgent: Incendi de vegetació forestal a les Pobles, al terme municipal d'Aiguamúrcia"