Un agent de la Policia Nacional rere un cotxe del cos de policia, de nit i amb llums enceses

Gran operatiu policial contra la prostitució a Cambrils amb 15 identificats

Es van localitzar dos embolcalls amb cocaïna i diners per un import d'uns 4.100 euros

Gran operatiu policial contra la prostitució engegat aquest passat divendres a Cambrils. Els agents van intervenir quatre pisos ubicats al centre urbà on s'exerceix aquesta activitat clandestina. Sota el nom d'operació 'Milla', agents de paixà i uniformats de la Policia Local de Cambrils, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional, a més del suport dels ARRO.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

15 identificats en 4 pisos a Cambrils

De manera simultània i coordinada, l'operatiu va entra als quatre pisos a dos quarts de vuit del vespre del divendres passat. En tots els locals es van aixecar actes per infracció a la disciplina urbanística i, en un d'ells, es van localitzar dos embolcalls amb cocaïna i diners per un import d'uns 4.100 euros.

Durant l'actuació, es van localitzar i identificar un total de 15 persones, la majoria de les quals d'origen sud-americà o d'Europa de l'est. Dues de les persones, a més, estan en situació irregular a Espanya i seran objecte de comprovacions i d'expedient per part de la Policia Nacional.

Als volts de les deu de la nit es va donar per finalitzat l'operatiu sense incidents. Ara es procedirà a les instruccions de les diferents diligències. La tasca policial seguirà avançant i la següent etapa anirà a càrrec dels serveis tècnics i jurídics de les diferents administracions.

2 mesos d'investigacions

La Unitat de Policia Administrativa i Seguretat (UPAS) de la Policia Local de Cambrils va començar fa dos mesos les gestions per comprovar quin era amb exactitud l’estat real de la prostitució al nucli urbà de Cambrils.

Durant l'octubre i principis de novembre es va detectar que hi havia quatre pisos en els quals s'exercia la prostitució. En un dels habitatges era el que va intervenir la Policia Nacional al barri de la Parellada a finals de setembre. Els altres pisos estaven ubicats als barris Eixample Vila i Eixample Port, als carrers Andalusia, País Basc i Reus.

A partir de final de novembre i principis de desembre, es van sumar els cossos de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional. Amb totes les dades obtingudes i recopilades, es va acordar actuar conjuntament. Així doncs, es va planificar el dispositiu 'Milla' amb la finalitat de fer actuacions en matèria de policia administrativa i assistencial com en l'àmbit d'estrangeria.

Una iniciativa de la Policia Local de Cambrils

El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluís Abella, ha explicat que la Policia Local va prendre la iniciativa de portar a terme aquestes investigacions després d’un exercici d’avaluació interna arran dels fets succeïts a finals de setembre, que va concloure que calia fer una anàlisi en profunditat de la situació de la prostitució.

El regidor també ha afirmat que gràcies a la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Cambrils (POUM) les activitats dedicades a club cannàbics i prostitució tenen moltes dificultats per a obtenir llicència municipal i calia executar aquesta actuació policial per a iniciar els processos administratius i donar la resposta oportuna a aquestes activitats clandestines. 

Abella ha explicat que si aquest tipus d'intervenció només es fa en l'àmbit de policia judicial, l'administració municipal difícilment pot posar en marxa els seus serveis jurídics per a instruir els expedients de clausura de l'activitat.  Per tant, «és imprescindible actuar sempre de forma coordinada per part de les diferents administracions si realment es vol actuar amb un mínim d'èxit davant d'aquesta problemàtica». En aquest sentit, el regidor ha destacat la importància de dispositius com el de divendres per millorar la convivència i la seguretat a la ciutat i ha assegurat que hi haurà més actuacions conjuntes i coordinades de la Policia Local amb altres cossos de seguretat.