Imatge de l'incendi que crema en una granja abandonada a Riudoms

La granja en flames de Riudoms amagava un projecte de gran plantació de marihuana indoor

Els Mossos d'Esquadra han engegat una investigació per esbrinar els fets

Una gran columna de fum va fer saltar les alarmes el migdia del divendres, 11 de desembre. L'origen del foc  estava en una granja abandonada al terme municipal de Riudoms, a tocar de l'autovia T-11 amb el desviament cap al municipi de Maspujols. Els Bombers de la Generalitat van enviar vuit dotacions per a treballar en l'incendi que afectaven uns 60 metres quadrats de l'edifici. 

Quan passaven cinc minuts de tres quarts de dues de la tarda, els Bombers de la Generalitat van informar que el foc es donava per estabilitzat  i, més tard, es donava ja per extingit.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La dels Bombers, però, no va ser l'única presència dels serveis d'emergències. Els Mossos d'Esquadra també van enviar patrulles fins al punt de l'incendi, després de trobar-se amb una sorpresa il·legal al lloc del foc.

Una plantació de marihuana i un taller il·legal a la granja de l'incendi

El cap dels Mossos de la regió de Tarragona, Josep Maria Estela, declarava en una entrevista a TarragonaDigital que «correm el risc de convertir-nos en l'hort de marihuana d'Europa». Nombrosos són els operatius policials i intervencions que es fan a les nostres comarques relacionades amb plantacions de cànnabis, siguin interiors o exteriors. 

En l'incendi a la granja de Riudoms, després de les primeres tasques dels Bombers de la Generalitat per apagar les flames, es va descobrir el projecte  d'una gran plantació de marihuana en el seu interior. No només hi havia algunes plantes de cànnabis, sinó també generadors d'electricitat  preparats per engegar-la i, així, no aixecar sospites amb el consum de llum. Tot i no confirmar aquestes informacions, els Mossos d'Esquadra van informar a TarragonaDigital que hi ha una investigació oberta.

A més del projecte amb el cànnabis com a protagonista, la granja, segons explica el Diari de Tarragona, també era utilitzat com a taller il·legal on hi havia diversos vehicles al seu interior.

Una gàbia amb animals i una fugida de la granja

Els Bombers de la Generalitat van informar que no hi havia ni ferits ni animals a la granja. El motiu principal d'aquesta afortunada notícia, però, era perquè les instal·lacions, a primera vista, estaven totalment buides  i abandonades. Tot i això, per la zona es va localitzar una gàbia amb animals al seu interior, segons el citat mitjà.

Ben a prop de la granja, però, hi ha una masia, la qual no va ser afectada. Aquesta consta com abandonada, però, segons informa el Diari de Tarragona, podia haver estat ocupada perquè hi havia roba, a més d'estar en un òptim estat de conservació. Això indicaria que hi hauria vida per la zona, fet que es pot relacionar amb la plantació de marihuana, tot i no trobar-hi a ningú en el moment del foc i haurien fugit  amb l'arribada dels serveis d'emergències.