La Guàrdia Civil confisca un cocodril dissecat al Parc Samà de Cambrils

El reptil es va trobar en una zona de restauració penjat en una paret
L'han trobat en una zona de restauració d'un nucli zoològic de Reus | Guàrdia Civil

Els cocodrils s'han posat de moda els darrers dies. Primer a Valladolid, on s'està buscant un cocodril de 2 metres que, suposadament, s'ha vist per la zona del riu Pisuerga, però ara se n'ha trobat un al bar del Parc Samà de Cambrils. Això sí, aquest no tenia cap perill per la població, ja que estava dissecat i formava part de la decoració d'una zona de restauració. 

Dissecat i sense documentació

La intervenció dels agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) es va realitzar la setmana passada, després de realitzar diverses inspeccions en nuclis zoològics de la província de Tarragona. En una d'aquestes, es van trobar un cocodril cubà dissecat a la zona de restauració d'aquest espai zoològic de Cambrils, i es van posar en contacte amb el responsable del centre per documentar la procedència o justificant de l'origen de l'espècie.

En realitzar aquestes gestions, es va comprovar que no tenien cap classe de documentació. Per aquest motiu, es va confiscar i dipositar sota la custòdia del responsable del centre i el van obligar a retirar-lo, ja que la seva situació no era legal. A més, se li va interposar una denúncia per la comissió de diverses infraccions en matèria de contraban per tenir una espècie protegida en perill d'extinció.

L'han trobat al Parc Samà de Cambrils | Guàrdia Civil

"Impactant revelació del pare d'una víctima dels atemptats de Cambrils i BCN" "L'horrible cas de violència masclista que va tenir lloc a TGN fa 1 any, arriba a judici"