Un agent del SEPRONA, en una imatge d'arxiu

Identifiquen dos veïns dels Reguers caçant furtivament a la Reserva Nacional dels Ports

Els fets es van produir durant el matí de diumenge, 7 de febrer, al terme municipal de Roquetes

Agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa van identificar a la partida Covalta, al terme municipal de Roquetes (Baix Ebre), dos veïns dels Reguers que caçaven a l’interior d’una reserva nacional sense autorització. Durant els últims mesos, precisament, els titulars dels vedats i de la Reserva Nacional de Caça dels Ports de Tortosa-Beseit havien informat les autoritats sobre el furtivisme que patia la zona.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Amb això, el SEPRONA va posar en marxa diversos operatius per trobar els caçadors que actuaven al territori, amb la voluntat d’erradicar aquesta mena de pràctiques tan nocives per als ecosistemes i contràries a la conservació de les espècies cinegètiques de la reserva.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els fets, el passat diumenge

Així, durant el matí de diumenge, 7 de febrer, agents del SEPRONA a l’interior de la Reserva Nacional de Caça dels Ports van sentir diversos trets que provenien de la partida Covalta, a Roquetes. Un cop al lloc dels fets, van sorprendre dues persones que caçaven amb una gossada de més de 40 animals i armes de foc, tot i que en aquell moment encara no havien capturat cap presa.

Després d’identificar-los, els guàrdies civils els van demanar la documentació d’empara per exercir l’activitat cinegètica a la reserva, una autorització que no tenien. Per tot això, van denunciar-los i van comissar als caçadors les seves armes, que van quedar sota la custòdia de la Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil de Tortosa, a disposició de l’autoritat competent.