Els incendis en contenidors s'han convertit en una mostra de vandalisme habitual a la ciutat de Reus que, amb major o menor afectació, mobilitza sovint diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat. Precisament, la ràpida intervenció dels agents ha evitat, aquesta vegada, "una catàstrofe" a la zona nord de la ciutat.
Així ho descriuen des del perfil d'Instagram @carrers_de_reus, on els veïns de la zona han denunciat que un incendi, que va tenir lloc el passat divendres 30 d'agost al carrer de Jacint Verdaguer, ha provocat una greu afectació en la façana de l'antiga Fàbrica Baget i l'estructura d'alguns habitatges -principalment les terrasses- de l'edifici Pissarra, situat just al davant.
"Es va apagar l'incendi abans que no entrés dins dels dormitoris confrontants a les terrasses dels habitatges", comenten davant la gravetat i reiteració d'aquesta mena d'actes vandàlics. Aprofiten la publicació per carregar contra l'Ajuntament de Reus per la manca de resposta en termes de seguretat i demanen el soterrament dels contenidors per evitar que, si cremen, el foc afecti els pisos pròxims.

Per aquest motiu, denuncien que "ja fa massa anys que es produeixen actes vandàlics en forma d'incendis contra el mobiliari urbà i contra vehicles estacionats a la via pública, sense que aquesta situació tingui aturador". "Més enllà dels diners que ens costa a tots els ciutadans el cost de reposició dels contenidors", alerten, poden comportar un greu perill.
La Fàbrica Baget
L'antiga Fàbrica Baget és una construcció d'estil modernista que data del 1910, projectada per l'arquitecte reusenc Pere Caselles, és de propietat privada i està ubicada entre el passeig de Sunyer i els carrers de Jacint Verdaguer i d'Espronceda.
L'empresa va iniciar la seva vida productiva fabricant i venent pinsos alimentaris de Josep Baget Lastortres i, posteriorment, es va convertir en un magatzem de calçat per a la família Bastida que ocupava tota l'illa constructiva. En els últims anys, ha acollit diverses oficines.
Es tracta d'una edificació única per les seves sis façanes -una de les quals afectada ara per aquest darrer incendi- i es manté com una nau industrial elegant i singular, tot i el mal estat de conservació del seu exterior amb la majoria de les onze arcades tapiades i amb la supressió dels mainells de quasi totes les finestres del pis superior.