La Guàrdia Urbana de Tarragona evita una nova ocupació d'habitatge a la Part Alta

Segons els veïns, es tractaria de joves amb vincles amb emplaçaments conflictius com el carrer Ferrers o el 'Rancho Grande', al Serrallo

Nit moguda a la Part Alta.. La mitjanit d'aquest dimecres, 1 de juliol, cap a la matinada del dijous, 2, un veí de la zona de la Catedral, al nucli antic de Tarragona, va advertir als Mossos d'Esquadra, que un grup de joves intentaven forçar l'entrada a un habitatge d'un immoble de la Part Alta. La policia catalana va traslladar l'advertència a la Guàrdia Urbana de Tarragona. 

Els agents locals tarragonins van intervenir pels volts de les 12 de la nit, aconseguint evitar l'ocupació de l'habitatge. Segons els veïns es tractaria d'un grup de joves, inclosos menors d'edats, «d'origen magrebí que estan donant problemes en altres indrets de la ciutat, com ara el carrer Ferrers o el 'Rancho Grande', al Serrallo». Aquestes fonts veïnals també han manifestat a TarragonaDigital que, a banda de l'intent d'ocupació desbaratat per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona, els joves haurien intentat entrar en un altre habitatge, aquesta mateixa nit. 

El carrer dels Ferrers i el 'Rancho Grande'

Pel que fa a la situació al carrer dels Ferrers, a la Part Alta, els veïns han apuntat que «el propietari del bloc ocupat ha deixat que la situació arribi fins al punt que ha arribat perquè es vol desfer de la llogatera legal que queda».Alguns dels joves que estan duent a terme aquestes ocupacions il·legals també es deixen veure, segons els veïns, pel 'Rancho Grande', l'immoble del Serrallo ocupat en la seva pràctica totalitat i que, en els darrers dies, ha sigut notícia perquè s'han produït autèntiquebatalles campals que s'han estès a altres zones del barri marítim de Tarragona.

L'alcalde de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, ha promès «tolerància zero» contra aquest tipus de situacions i ha anunciat que el consistori es personarà com acusació particular en les accions judicials corresponents contra els implicats en aquestes baralles multitudinàries

"Un aparatós accident dels Mossos acaba amb ferits i un cotxe bolcat a l'AP-7" "Enxampats robant nius d'ocells amb les cries a dins a Tortosa"