Un home, a judici, per fer-li un tall a un gos perillós quan atacava als seus gossos al Vendrell

L'acusat passejava amb la seva parella i dos gossos quan el gos potencialment perillós els va atacar
Un bull terrier va atacar la parella i els seus gossos | Pixabay

Tarragona jutjarà un cas de maltractament animal de l'any 2016, quan un gos de raça potencialment perillosa va atacar una parella i els seus gossos al Vendrell i l'home va atacar l'animal amb una arma blanca, després de pegar-li amb un pal i no deixar anar el seu gos. L'acusat s'enfronta a una pena de dos mesos de presó, així com una indemnització de més de 300 euros al propietari del gos perillós que els va atacar, segons explica el Diari de Tarragona.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Defensa els seus gossos de l'atac d'un gos perillós

Els fets es remunten l'abril de 2016, quan l'acusat de maltractament animal passejava amb la seva dona i dos gossos pels carrers del Vendrell. En un moment donat, un gos de raça potencialment perillosa, concretament, un bull terrier, va sortir de sobte d'un terreny sense cap mesura de seguretat.

Amb l'objectiu d'atacar els animals, la dona es va posar entre els gossos, moment en què va sortir perjudicada en ser mossegada pel gos perillós. Tot seguit, va procedir a l'atac als animals de la parella i va aconseguir aferrar-se a un per la pota.

L'acusat, en veure la situació, en un primer moment va atacar-lo amb un pal per intentar separar els gossos. Com que no fou possible i, segons la fiscalia, «amb ànims de matar al bull terrier», va agafar una arma blanca i li va fer un tall al coll.

Sol·liciten presó i una indemnització

Per aquests fets, l'home està acusat d'un delicte de maltractament animal, amb l'eximent incompleta d'estat de necessitat. La fiscalia sol·licita una pena de dos mesos de presó, que pot substituir-la per 60 dies de localització permanent, segons el Diari de Tarragona.

A més d'aquesta condemna, també es demana vuit mesos d'inhabilitació de qualsevol professió relacionada amb animals i la tinença d'animals. Així mateix, haurà d'indemnitzar el propietari del gos que els va atacar amb més de 300 euros per pagar els costos de la curació.

"❗ ATENCIÓ: Onada de vidres de cotxes trencats al barri Horts de Miró de Reus" "⚫ URGENT: Troben una persona morta a casa seva al centre de TGN"