L'error humà que ha tornat a provocar una incidència a la nuclear d'Ascó

ANAV notifica una descàrrega d'aigua per error a l'edifici de control de la nuclear Ascó II

Torre de refrigeració de la nuclear d'Ascó.
Torre de refrigeració de la nuclear d'Ascó. | ACN (Anna Ferràs)
26 de setembre del 2023
Actualitzat a les 9:05h
L'AssociacióNuclearAscóVandellòs (ANAV) ha notificat al Consell de SeguretatNuclear una activacióerrònia de la descàrregad'aigua contra incendis a la sala de repartiment de cables nord a la unitat Ascó II.

L'incident s'ha produït per un error de la seqüència de col·locaciórutinària d'un bloqueig contra incendis. Un cop descartat que no hi havia un incendi real a l'edifici, la descàrrega d'aigua s'ha interromput i s'ha aïllat l'extinció per aigua a l'edifici de control. Es fan feines d'assecament i neteja a la sala. La incidència no ha tingut impacte en els treballadors, la ciutadania i el mediambient. La planta nuclear es manté estable i opera al cent per cent.

L'abocamentd'aigua a la sala nord de repartiment de cablejat de l'edifici de control l'ha provocat l'obertura d'una vàlvula d'aportació d'aigua. Ha passat quan s'ha col·locat per error un descàrrec sobre el sistema d'extinció contra incendis. Un armari de relés que no s'han danyat. S'han instal·lat sistemes d'assecatge portàtils per reduir la humitat ambiental.

El CSN assegurar que els sistemes de seguretat de la instal·laciónuclear han funcionat correctament. El succés s'ha qualificat, de moment, de nivell 0 a l'escala INES.