Marihuana 'de lloguer': la descoberta de la policia al Vendrell

A l'habitatge hi havia prop de 700 plantes i 3,5 kilos de cabdells
A la casa s'han trobat prop de 700 plantes de marihuana. | Guàrdia Civil
 

La Gu√†rdia Civil i la Policia Municipal del Vendrell han desmantellat una nova plantaci√≥ de marihuana al municipi, en un habitatge situat als Masos de Coma-ruga. En aquest cas, per√≤, no es tractava de cap habitatge ocupat, sin√≥ que els responsables de la plantaci√≥, dos homes de Vilanova i la Geltr√ļ, el tenien llogat per dedicar-lo exclusivament al cultiu de la marihuana, segons han informat des de la Gu√†rdia Civil.  

De fet, el consum el√®ctric va ser un dels indicis que va posar en alerta els cossos policials. Segons la Gu√†rdia Civil, tot i que la casa, que estava en r√®gim de lloguer des de feia quatre mesos, ¬ęno tenia activitat quotidiana¬Ľ, el consum el√®ctric que tenia ¬ęera d'una activitat industrial¬Ľ. Per aquest motiu, la policia va deduir que l'habitatge s'havia llogat ¬ęexclusivament per habilitar-la pel cultiu de la marihuana, aix√≠ com la seva manipulaci√≥ i distribuci√≥¬Ľ.

 

Operatiu policial conjunt aquest dimecres

La investigació policial va permetre descobrir que els titulars del contracte de lloguer es desplaçaven cada dia des de Vilanova fins a la casa per fer el manteniment de la plantació. Aquest dimecres 4 de març es va fer un dispositiu policial conjunt de la Guàrdia Civil i la Policia Municipal, amb el qual es van detenir les dues persones, de 23 i 28 anys i de nacionalitat espanyola, i es va entrar a la casa.

All√† es van trobar 691 plantes de 'cannabis s√°tiva', 3.500 grams de cabdells de marihuana, 1.500 grams de picadura de la mateixa subst√†ncia i material divers pel seu cultiu, elaboraci√≥ i venda. Als detinguts se'ls imputen els delictes de tr√†fic de drogues i frau del fluid el√®ctric. Despr√©s de declarar a les depend√®ncies policials van ser posats en llibertat a disposici√≥ del jutjat de gu√†rdia del Vendrell. Una tercera persona relacionada amb els fets tamb√© va ser interrogat.

"ūüĒī L'enemic a casa: El ve√≠ que roba la benzinera del seu poble a l'Ebre" "ūüĒī Enxampen tres lladres d'Altafulla que volien vendre el bot√≠ en una botiga de TGN"