Els Mossos d'Esquadra rescaten dos xoriguers a Reus i a la Pobla de Montornès

Es tracta de dos exemplars d'una espècie protegida que van ser traslladats a un centre de recuperació i reintroducció de fauna salvatge
Els dos exemplars es troben en bon estat | ACN

Els Mossos d'Esquadra rescaten dos exemplars de xoriguer, un a Reus i l'altre a la Pobla de Montornès. Els dos animals van ser trobats en només un dia de diferència, i immediatament van ser traslladats a la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos, on es troben ara, en bon estat i evolucionant favorablement.

En el primer cas, agents de l'ARRO van trobar dijous passat el primer exemplar que es trobava prop d'un camí al barri Mas Abelló de Reus. Es tractava d'un poll de xoriguer, una au rapinyaire de la família dels falcons, que es trobava en bon estat tot i que no podia volar. Ràpidament la brigada va traslladar l'ocell a la dotació corresponent, que té com a principal funció la prevenció de delictes i infraccions contra el medi ambient, que es va fer càrrec de l'animal.

Dos exemplars en dos dies

Sense anar més lluny, l'endemà divendres un altre agent dels Mossos d'Esquadra que es trobava fora de servei a la Pobla de Montornès es va topar amb un altre exemplar de xoriguer, aquest d'edat més adulta, però que tampoc podia volar per un possible cop a l'ala. El xoriguer és considerat espècie protegida autòctona segons la Llei de protecció dels animals de Catalunya, així que tan bon punt van arribar a la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos, van ser traslladats a un centre de recuperació de fauna salvatge, encarregat de la recuperació i reintroducció d'aquests tipus d'animals. En els dos casos els animals es troben en bon estat i es recuperen favorablement.

"Incendi: Gran desplegament de Bombers per un foc en una casa de Tarragona" "Tapien edificis de Coma-ruga per prevenir noves ocupacions"