Nou accident laboral mortal a Tarragona: Mor en caure d'una teulada

El succés ha tingut lloc en un centre de formació de soldadura de la Pobla de Mafumet

Publicat el 04 de maig de 2022 a les 16:12

Dimecres tràgic a la localitat de la Pobla de Mafumet. Un home de 59 anys ha mort després de caure d'una teulada mentre treballava en una empresa de la localitat del Tarragonès, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

Els fets, que han succeït en un centre de formació de soldadura situat al carrer Coma de la Pobla de Mafumet, han tingut lloc cap a la una del migdia.

En succeir aquests fets, la policia catalana ha iniciat una investigació per esclarir les circumstàncies de la caiguda. Diverses patrulles dels Mossos i un indicatiu del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat a l'indret.

Els Mossos han posat els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i del Departament d'Empresa i Treball, d'acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

 

Creixen els accidents laborals a Tarragona

Els accidents laborals a la demarcació de Tarragona van créixer un 24,7% el 2021 respecte a l'any anterior. Un fet que situa a la província catalana on més s'han incrementat i queda per sobre la mitjana del país, del 20,9%, segons va informar CCOO.

Així, es van registrar 10.724 sinistres que van comportar baixa mèdica, dels quals 8.519 van ser lleus, 57 greus i 14 mortals —un més que el 2020—.

Elisabet Foix, responsable de salut laboral de la Unió Intercomarcal de CCOO Tarragona, indicava que les dades constaten «la precarietat laboral» i detallava que «les persones que tenen un contracte temporal estan exposades a més riscos perquè reben menys formació i tenen més predisposició a assumir riscos per por a perdre la feina».

Del total d'accidents laborals amb baixa de la demarcació de l'any passat, 9.619 es van produir al lloc de treball i 1.105 en itinerància, segons les dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat recollides per CCOO en el seu informe anual.

Pel que fa als accidents mortals a la demarcació, tres van ser en itinerància, mentre que els onze restants es van produir al lloc de treball, dels quals cinc van ser al sector serveis, quatre a la indústria i dos a l'agricultura.

Mònica Pérez, responsable de salut laboral de CCOO Catalunya, denunciava que en matèria de prevenció de riscos laborals «l'administració no exerceix prou les seves competències» i que hi havia «deficiències estructurals» perquè «les empreses poden incomplir fàcilment la normativa». «Les empreses fan poca prevenció i és de baixa qualitat», va dir.

A més, apuntava que tan sols 152.000 treballadors catalans tenen «tots els riscos laborals avaluats» i que, segons dades de la Generalitat, les empreses només destinen 6,5 hores anuals a fer prevenció.