Preocupació al barri de Campclar per una onada d'incendis de vehicles

En els darrers dos mesos s'han registrat fins a cinc incidents que han acabat amb una desena de cotxes afectats | La Guàrdia Urbana també investiga la crema de contenidors
Imatge de la furgoneta cremada la nit de dissabte a Campclar. | Cedida

La normalitat imperava aquest dilluns al matí al barri de Campclar després d'un cap de setmana en què s'han registrat dos incidents amb crema de vehicles. Amb aquests, en menys de dos mesos, s'acumulen fins a cinc incendis d'aquesta tipologia en els carrers d'aquest tarragoní barri de Ponent, el que ha portat cert neguit i preocupació entre els veïns.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El vicepresident de l'AVV Campclar, Francisco Morcillo, ha explicat que «aquesta onada d'incendis és un tema preocupant pel barri». Morcillo ha assenyalat que  «entre els veïns hi ha certa preocupació. Ha vingut gent a l'associació interessant-se pel tema i també es donen comentaris al carrer». El dirigent veïnal ha afirmat que «no hem tingut cap contacte amb l'Ajuntament sobre aquest tema i el nou govern tampoc s'ha posat en contacte amb nosaltres».

Morcillo ha comentat que «probablement traslladarem el tema a la Federació d'Associació de Veïns de Tarragona (FAVT), per tal que tingui més força». En aquest sentit, cal recordar que la FAVT compta amb una comissió de seguretat, que es reuneix regularment, comptant amb l'assistència del conseller de Seguretat Ciutadana, així com de representants de la Guàrdia Urbana.

Una desena de vehicles afectats, en dos mesos

El primer incident registrat va tenir lloc la matinada del 20 de setembre al carrer Riu Llobregat. Dos turismes van quedar afectats per les flames, un d'ells va quedar calcinat totalment, mentre que el segon es va veure afectat parcialment. La matinada del 14 d'octubre, al mateix carrer Riu Llobregat, un incendi va cremar dos vehicles, afectant un tercer.

Una imatge del cotxe que es va cremar la nit del 19 al 20 d'octubre al barri tarragoní de Camp Clar. | TarragonaDigital.com

La mateixa setmana, la matinada del divendres 19 d'octubre al dissabte 20 d'octubre, un turisme va quedar totalment calcinat al carrer Riu Corb del barri de Campclar. Els fets van tenir lloc en un descampat, que habitualment és utilitzat per alguns veïns com a aparcament. Els darrers dos incidents van succeir aquest passat cap de setmana. Dissabte a la nit, va cremar una furgoneta i un ciclomotor, vehicle que havia estat robat el dia anterior a la Rambla de Ponent del mateix barri. D'altra banda, diumenge a la nit va cremar un cotxe al carrer Riu Corb.

En aquest sentit, fonts de la Guàrdia Urbana de Tarragona està investigant l'incendi del cotxe d'aquest diumenge a la nit, just darrere de la Parròquia de Santa Tecla de Campclar, tot assegurant que «els primers indicis apunten a un incident fortuït, ja que l'incendi hauria començat al motor del vehicle».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

A banda dels vehicles, aquest cap de setmana també es van produir incendis en alguns contenidors de la brossa, que la Guàrdia Urbana està investigant. Segons explicava aquest matí un dels operaris de l'empresa concessionària, els contenidors cremats, que l'Ajuntament de Tarragona no ha quantificat, ja s'haurien retirat.

La crema de vehicles, una problemàtica més

Aquests incidents es concentren al carrer Riu Llobregat i voltants. L'anomenat Campclar Zona Esportiva, que inclou els carrers Riu Ciurana, Riu Anoia i Riu Algars, així com bona part de la Rambla de Ponent, no han patit aquesta problemàtica. En aquest sentit, Francisco Morcillo ha recordat que «a aquesta crema de vehicles, cal sumar els robatoris que es produeixen en alguns dels cotxes que estacionen al carrer».

Imatge del carrer Riu Llobregat del barri tarrragoní de Campclar. | Google Maps

Un veí de Campclar amb el que hem parlat, que prefereix no figuri el seu nom, ha ressenyat que «falta presència policial al barri. Abans veies patrullant la Guàrdia Urbana, cosa que ara no passa». També ha afegit que «a aquests incendis, cal sumar la falta de seguretat, l'incivisme de la gent, l'estat dels contenidors, la manca de neteja i la falta de manteniment que hi ha hagut al barri, que fa que tinguem carrers amb els passos de vianants esborrats».

Una altra veïna consultada, que també prefereix l'anonimat, comenta que «hi ha certa preocupació per aquests incidents, tot i que la crema d'un cotxe no és un fet inhabitual aquí, per nosaltres és un problema més dels que tenim i que suma en la inseguretat del barri». Expliquen que «evitem aparcar en algunes zones, sobretot al costat dels contenidors».

"Desallotgen 30 veïns per l'incendi d'una bicicleta elètrica a Tortosa" "❗👮‍ ATENCIÓ: Cau una gran xarxa d'explotació sexual instal·lada a TGN"