Agents dels Mossos, davant una casa ocupada a Coma-ruga.

Preocupació a Coma-ruga per diverses ocupacions d'habitatges durant el confinament

S'han produït a la zona més propera a la costa, en cases buides o segones residències

Veïns de l'avinguda de Brisamar de Coma-ruga han mostrat la seva preocupació davant les diferents ocupacions d'habitatges que s'han detectat a la zona els últims mesos. Segons han explicat a TarragonaDigital aquests veïns, al voltant de l'antic cinema Brisamar s'han ocupat dos xalets que estaven buits. En un d'ells, els ocupants són diversos menors d'edat que, segons els veïns, generen problemes.

«Una de les ocupacions és d'una família, i aquesta no suposa cap conflicte, però l'altra sí, perquè fan moltes destrosses i focs. A més, tenen un gos de raça perillosa que ja s'ha escapat diverses vegades», explica una de les veïnes del carrer. Afegeixen que quan va tenir lloc l'ocupació era durant les setmanes de confinament, amb el qual «la policia no els podia fer fora, perquè no es podia deixar la gent al carrer en aquell moment».

Menors d'edat a dins de les cases

Un cop la situació ha canviat, la pressió policial ha augmentat. Mentre aquest periodista es troba a la zona arriba una patrulla dels Mossos d'Esquadra i es dirigeix a una de les cases ocupades. Després de cridar des de fora durant uns minuts, surten dos nois, ambdós menors d'edat, que asseguren que la casa és d'un amic seu que no hi és, i que mentrestant li estan cuidant el gos. Però no tenen papers per demostrar-ho, i l'habitatge sembla, des de fora, abandonat.

Els Mossos els demanen la documentació i els avisen que estan cometent un delicte. «Si la casa és d'una entitat bancària, la situació s'allarga, però si forma part d'un particular, aleshores podem actuar més ràpidament si hi ha denúncia, perquè llavors ja no és tracta d'una ocupació d'un habitatge buit, sinó una violació de domicili», explica un dels agents.

Això és el que va passar fa uns dies amb una altra ocupació que es va detectar a l'avinguda de Palfuriana. En aquell cas, es tractava d'una segona residència on els propietaris no podien venir pel confinament. El primer cap de setmana que es van poder desplaçar van trobar que a dintre de la seva casa hi havia quatre persones que no volien marxar. Amb la denúncia, els Mossos els van poder fer fora. 

Una persona detinguda per la policia local

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, confirma que s'han detectat aquestes ocupacions en una zona —la més propera a la costa— on fins ara no n'hi havia hagut. «És possible que el confinament hi hagi tingut a veure, però encara estem mirant els motius», apunta el batlle. La policia local també fa patrullatge per la zona i, el passat cap de setmana, va detenir una persona relacionada amb aquestes ocupacions. 

Les ocupacions són un dels problemes importats que hi ha al Vendrell, especialment en urbanitzacions o nuclis més apartats. Els veïns de la Creu de Coma-ruga fa temps que denuncien una situació similar en un complex abandonat que hi ha al davant d'un centre escolar. També pateixen aquest problema els veïns del Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders.