Un empresonat a Reus i un detingut al Vendrell per incomplir el confinament

Se'ls acusa de desobediència greu | Havien sortit al carrer sense justificació diverses vegades en pocs dies

Presó provisional sense fiança. Aquest és el preu que pagarà un veí de Reus, de nacionalitat espanyola i 37 anys, per haver ignorat el confinament decretat. La detenció la va dur a terme el Cos dels Mossos d'Esquadra al carrer Ample a les set de la tarda de dissabte, i se suma a la que va dur a terme la Guàrdia Urbana durant la primera setmana de confinament.

Aquest dilluns, el jutjat de guàrdia de la capital del Baix Camp, que ha rebut el detingut per la policia catalana, n'ha decretat la seva presó provisional, comunicada i sense fiança. Afegeixen, de fet, que se'l va detenir després que ja se'l detectés diverses vegades a la via pública sense justificació, i quan havia escopit i tossit sobre personal i clientela d'un supermercat, a més de fer-ho sobre productes alimentaris.

Els Mossos d'Esquadra també van detenir, diumenge, un home al Vendrell per incomplir el decret de confinament i resistir-se als agents. En aquest cas, hauria arribat a escopir a la patrulla de la policia catalana. En tots dos casos, els detinguts acumulen antecedents judicials per diferents delictes, i mentre que al de Reus se l'ha enviat a presó provisional, al del Vendrell se l'ha deixat en llibertat amb càrrecs.

Acusat d'escopir i tossir sobre treballadors, clients i menjar d'un supermercat

Segons l'auto judicial pel qual es decreta la presó provisional sense fiança, l'home hauria escopit i tossit sobre treballadors d'un supermercat, sobre clients d'aquest establiment i sobre productes alimentaris exposats als prestatges. El text recopila fins a onze incompliments del decret de confinament, alguns dels quals els agreugen actuacions de «desobediència greu».

Tot plegat hauria passat entre dimecres passat, 18 de març i dissabte, dia 21. El dimecres se l'hauria identificat passejant per la via pública a dos quarts de dotze del migdia, moment en el qual, segons l'auto, els agents l'haurien derivat a l'Institut Pere Mata perquè l'home tindria diagnosticat un trastorn que, segons els professionals, no hauria requerit el seu internament.

L'endemà, dia 19, se l'hauria detectat a la via pública a un quart de dues del migdia i a dos quarts de vuit del vespre, però el fet més greu hauria passat a la una i cinc del migdia. Va ser llavors quan, segons l'auto, va escopir i tossir sobre el personal, la clientela i diversos productes alimentaris d'un supermercat, a més de mostrar agressivitat, detalla el text, contra els agents que el volien detenir.

A les vuit del vespre, de fet, se l'haurien tornat a trobar els agents, als quals hauria respost que «el virus aquest no m'afecta, us deu afectar a vosaltres, a mi no perquè amb la quantitat d'alcohol que porto a sobre, el mato». Dissabte, dia 21 encara se l'hauria tornat a detectar al carrer a tres quarts d'una de la matinada, a la una de la matinada, a les vuit del matí, a dos quarts d'una del migdia, i a dos i tres quarts de set de la tarda, moment en el qual se l'hauria detingut.

La presó provisional, segons es justifica a l'auto, es decreta per la cinquantena d'antecedents penals que acumula, les detencions amb resistència i els atemptats que figuren al seu expedient, així com els incompliments passats de penes i mesures cautelars. Tot i haver negat els fets en seu judicial i atribuir-los a una exageració dels agents, també hauria amenaçat les autoritats dient que si volgués fer mal té armes a casa, i que podria «sortir i carregar-se'ls a tots».

Detingut al Vendrell després d’escopir una patrulla

També els Mossos d'Esquadra van detenir, diumenge al Vendrell un home de nacionalitat marroquina de 38 anys al qual imputen els delictes de resistència, desobediència i atemptat contra els agents de l'autoritat. Segons informa el cos policial, se'l va identificar al migdia a la carretera de Valls quan ja acumulava cinc denúncies des de divendres per desobediència greu del decret de confinament.

Es trobava a la via pública consumint begudes alcohòliques, i hauria escopit la patrulla d'agents que el va acabar detenint. Compta amb set antecedents policials per tràfic de drogues, i hauria llençat un paquet de marihuana. Segons informa la policia catalana, també hauria intentat autolesionar-se. El jutjat del Vendrell l'ha deixat en llibertat amb càrrecs.

"😤ELS VEÏNS DENUNCIEN: Els ocupes aprofiten la quarantena al Baix Penedès" "😱INCREÏBLE: L'enxampen d'una forma lamentable trencant el confinament a Reus"