Presó de Mas d'Enric al Catllar (Tarragona).

Aïllen cinc presos de Mas d'Enric per «pressions i amenaces» als funcionaris

Els interns haurien iniciat una protesta a l'interior del centre la nit de dissabte

La presó de Mas d'Enric, ubicada al terme municipal del Catllar, ha decidit aïllar  cinc dels seus interns en considerar-los «els principals instigadors d'una protesta» que va tenir lloc durant la nit del passat dissabte 2 de maig, segons han confirmat a TarragonaDigital fonts de l'interior del centre penitenciari.

Els reclusos haurien començat a «pressionar  els funcionaris per forçar la sortida d'un altre intern» després de veure com s'han congelat tots els permisos de sortida després de l'emergència del coronavirus  i se'ls obliga a mantenir-se a l'interior de  Mas d'Enric, independentment dels permisos que s'estiguin tramitant. Ara resten aturats.

L'incident a la presó va tenir lloc aquest dissabte a la nit

«L'objectiu és establir mecanismes de pressió sota greus amenaces  als treballadors i al mateix intern», han exposat les fonts consultades per aquest mitjà. La mesura d'aïllar els instigadors és provisional, a l'espera d'establir el càstig  definitiu per als presos responsables de l'incident. Cal recordar que no és el primer episodi de tensió que es viu entre els murs del Catllar en les darreres setmanes en el marc d'aquesta espiral de protestes.