L'helicòpter del GRAE, en una imatge d'arxiu

Rescaten una noia ferida a la cova d'en Marc, a Mas de Barberans

Els Bombers han fet diverses actuacions arreu de Catalunya

Un estudi de la URV apuntava que en el primer estiu de la pandèmia es van incrementar un 40% els rescats en espais naturals. Uns incidents que continuen i requereixen l'actuació dels Bombers els caps de setmana. 

Durant les primeres hores del matí, s'han fet quatre actuacions per rescats  en diversos punts de Catalunya. En concret, a Cervelló, Vidrà i dues actuacions a la Vall de Núria. 

Hores més tard, també s'ha necessitat l'actuació dels bombers per un rescat al municipi de Mas de Barberans. S'ha donat l'avís a les 13.53 hores del migdia, per la caiguda d'una excursionista que s'havia fet mal al turmell.

Per aquest motiu, s'ha fet el desplegament dels Bombers amb 3 dotacions terrestres i un helicòpter amb el Grup d'Actuacions Especials (GRAE). 

La noia estava fent una excursió a la zona de la cova d'en Marc, a la localitat del Montsià. Segons les informacions del cos, a dos quarts menys vuit minuts de quatre, s'ha arribat al punt on estava la noia ferida. 

Els GRAE han confirmat que tenia un esquinç  al turmell. Han fet el gruatge amb l'helicòpter i han traslladat la persona ferida  fins a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.
.

Dissabte d'incidents a la muntanya

Els Bombers han començat el dissabte amb el rescat d'un ciclista accidentat a Vilanova del Vallès. Han rebut l'avís a les 8.42 hores del matí i l'han evacuat amb una unitat sanitaritzada fins al lloc del trasllat amb el SEM.

En l'ordre d'incidents, s'ha continuat amb un avís als volts de les deu del matí a Cervelló. Un excursionista  de 45 anys que s'ha torçat el turmell i no ha pogut seguir quan passava pel camí de les coves de Can Riera.

La Vall de Núria ha estat escenari de dos incidents a la muntanya. El primer ha estat per la caiguda d'un barranquista  de 60 anys. Se l'ha traslladat fins a Campdevànol on l'esperava el SEM. 

L'altre ha estat per la caiguda d'una excursionista. Unes ferides  a la cama li impedien acabar la travessa. També se l'ha traslladat fins a Campdevànol amb l'helicòpter on hi havia esperant el SEM.

L'última actuació del matí que informaven els Bombers era a Vidrà. Un excursionista de 56 anys havia caigut als marges d'un camí a la Font de Milany. El cos ha fet el rescat i el SEM l'ha evacuat amb lesions al cap i a les costelles.