Nens damunt un flotador.

Salven dues nenes que anaven a la deriva damunt d'un inflable a la platja del Trabucador

Per sort tot ha acabat en un ensurt

Fa pocs dies tot el món llegia una estrafolària notícia: una nena de 4 anys flotava a la deriva a mar obert a la costa grega, a sobre d'un flotador d'unicorn, i un ferri que navegava per la zona la localitzava i l'aconseguia salvar. Per molt llunyana que ens semblés en aquell moment aquesta informació, avui gairebé es repeteix el mateix panorama a casa nostra, i és que els serveis d'emergències s'han hagut d'activar per una situació molt similar.

Unicorns, flamencs, alpaques..., són inflables que s'han posat molt de moda en els darrers anys i són moltes les persones que també se'ls enduen a la platja, un lloc molt perillós per utilitzar-los —al contrari d'una piscina— si no es va molt amb compte. És el que ha passat aquest matí quan a les 11.55 hores una trucada al 112 alertava que dos nens que eren damunt d'un d'aquests inflables s'estaven allunyant de la platja del Trabucador.

Les menors, espantades, eren a sobre d'aquest inflable i no podien fer res per evitar que continués anant mar endins  i ràpidament s'han activat tots els mitjans possibles per salvar-les. Des de Salvament Marítim s'ha activat el Salvamar Achernar i l'helicòpter Helimer 203, i també han mobilitzat els Bombers de la Generalitat, la Policia Local de Sant Carles de la Ràpita i els Bombers d'Alcanar.

La solució, però, ha arribat del lloc més inesperat, i és que els alertants d'aquesta situació han comunicat a Salvament Marítim que a la zona hi havia una moto aquàtica. Han estat ells qui han demanat ajuda a aquesta persona que gaudia d'un dia de platja que, sense pensar-ho dues vegades, ha utilitzat l'aparell per anar fins al punt on es trobaven els dos nens. S'ha convertit en l'heroi del matí, ja que les ha pogut agafar i portar un altre cop a terra ferma, fent que es desactivés la resta del dispositiu. 

Un matí que havia de ser per gaudir en un entorn idíl·lic com és la platja del Trabucador, però que s'ha acabat convertint en un malson i una lliçó ben apresa per a la família: a la platja, els inflables s'han d'utilitzar amb extrema precaució.