El temporal deixa les primeres destrosses a la costa del Baix Penedès

L'episodi s'espera que vagi a més cap a última hora d'aquest dilluns, amb l'arribada de les pluges
Un panell de publicitat, trencat per la força del vent a Sant Salvador. | BP Diari
 

El temporal de vent que aquest dilluns 20 de gener està afectant bona part del litoral català ja s'ha començat a deixar notar amb força als municipis de la costa del Baix Penedès. La força del vent ha arrencat arbres en alguns llocs de Calafell o una palmera al Passeig Marítim de Cunit. També ha tombat contenidors i, fins i tot, ha aconseguit arrencar panells publicitaris al Vendrell, a la platja de Sant Salvador. A Coma-ruga, ha caigut un pi a l'avinguda de Brisamar.

De cara a l'última hora d'aquest dilluns es preveu que el temporal vagi a més, amb l'arribada de la pluja al Baix Penedès. La llevantada ha provocat que l'aigua de mar hagi anat guanyant terrenys a les platges, especialment al Francàs, on ja s'han vist episodis similars els últims mesos. Per mirar de minimitzar l'entrada d'aigua al Passeig Marítim o als carrers de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs s'han aixecat dunes de sorra perquè facin de barrera a les diferents entrades al passeig. 

El vent ha provocat destrosses a arbres de Calafell. | Ajuntament de Calafell

Calafell suspèn el mercat dels dimarts

A banda dels diferents danys al mobiliari urbà i als arbres, des de l'Ajuntament de Calafell han indicat que les incidències relacionades amb el temporal arriben, de moment, a la dotzena, amb intervencions dels Bombers i la policia local. El consistori ha decidit suspendre el mercat setmanal que es fa els dimarts al matí a Calafell i ha demanat molta precaució quan se circuli pel carrer a peu o amb un vehicle.

La platja de Coma-ruga, aquest dilluns 20 de gener. | BP Diari

Una palmera tombada al Passeig de Cunit. | Facebook

"🔥IMATGES: Un espectacular incendi crema una casa a Falset" "🔴 ACCIDENT SALOU: Quadruplica la taxa d'alcohol i xoca contra un cotxe i un fanal"