ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 63 positius nous

Tres detinguts per fer estafes telefòniques al Vendrell

Es feien passar per l'entitat bancària dels estafats
Imatge d'arxiu Mossos d'Esquadra amb detingut | Mossos d'Esquadra
 

Els Mossos d'Esquadra del Vendrell han detingut aquest mes de novembre, entre els dies 12 i 20, tres homes de 18, 21 i 23 anys, de nacionalitat espanyola, com a suposats autors d'un delicte d'estafes bancàries. Els tres homes són veïns del Vendrell i Albinyana. La investigació dels Mossos es va iniciar per la denúncia que va posar una de les víctimes, arran d'una trucada que va rebre a finals del passat mes de maig.

La persona que el va trucar es va identificar com a treballador de la seva entitat financera, apuntant que s'havien produït diversos moviments fraudulents al seu compte bancari, alhora que s'havien fet compres en establiments comercials. Per aquest motiu, li va fer confirmar la numeració i el codi de seguretat ubicat a la part posterior de la targeta bancària. En aquell moment, l'estafador va començar a fer les primeres compres.

 

Sostrets més de 18.000 euros

En total, del compte bancari de la víctima es van sostreure prop de 18.000 euros en diversos establiments. La investigació dels Mossos va acabar portant a les tres persones responsables de l'estafa, que van ser detingudes a mitjans d'aquest mes de novembre. Després de declarar a les dependències de la policia catalana, van quedar en llibertat amb càrrecs i amb l'obligació de comparèixer davant el jutge quan se'ls requereixi.

Els Mossos d'Esquadra, a través de les xarxes socials i de les oficines de relacions amb la comunitat, fan pedagogia entre els ciutadans per poder evitar aquestes estafes. Moltes d'aquestes estafes es duen a terme suplantant l'identitat de l'entitat bancària, i explicant a la víctima que han perdut les seves dades per problemes tècnics. En altres casos, parlen de càrrecs fraudulents, com és aquest cas. Per això, des dels Mossos avisen que no s'han de donar mai les dades personals ni les claus d'accés i, en cas de rebre una trucada així, posar-se en contacte amb el banc per confirmar que no hi ha cap incident.

"🚨 Persecució de pel·lícula en contradirecció a uns lladres a TGN" "🔥 S'incendia un camió en una empres del Pla de Santa Maria"