Imatge de la plantació de marihuana trobada a Botarell

Troben tres plantacions de marihuana en una granja abandonada a Botarell

Els detinguts també haurien modificat la instal·lació elèctrica de manera fraudulenta

Nova troballa de droga al Baix Camp. Els Mossos d'Esquadra desmantellen tres plantacions de marihuanaBotarell, en dues naus d'una parcel·la ubicada a tocar de la carretera T-3136. L'operació, coordinada pels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus, amb el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana, va acabar comportant la detenció de dues persones.

Concretament, es tracta de doshomes de 40 i 41 anys, de nacionalitat croata i sèrbia, que van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de droguesdefraudació de fluid elèctric.

L'operació es va iniciar el passat dijous, pels volts de dos quarts de nou del matí, quan diverses dotacions de la policia es van traslladar fins a una parcel·la on antigament s'ubicava una granja porcina, formada per set naus

Les sospites dels Mossos es van accentuar amb l'estat d'abandonament de l'espai, que contrastava amb la instal·lació d’un modern sistema de ventilació, el soroll del qual s'escoltava des de l'exterior. Dins de dues naus, es van trobar fins a tres plantacions de marihuana d'interior.

Els detinguts vivien al costat de la plantació

Mentre els agents intentaven descobrir què s'amagava a l'interior de la granja, van interceptar dos homes que intentaven abandonar les instal·lacions. Fent servir la corresponent autorització judicial d’entrada i perquisició, es va confirmar l'existència de tres cultius amb més de 1.900 plantes de marihuana.

A l'estança també s'hi van trobar focus halògens, i filtres d’aire i ventiladors, entre altres elements. A banda de les tres plantacions, els Mossos també van identificar una edificació exterior, que servia om a domicili dels dos sospitosos, un dels quals ja tenia antecedents per tràfic de drogues.

Per altra banda, també es va descobrir que la instal·lació elèctrica de les naus estava connectada a la xarxa de distribució de manera fraudulenta. Els dos homes van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb el cultiu de les plantes.

Totes aquestes, les 1.900 plantes de marihuana, van ser decomissades pels Mossos d'Esquadra, i també els aparells i estris utilitzats per al seu cultiu. Mentre es realitzaven els escorcolls, també es van trobar uns 1.300 euros en efectiu, que estaven repartits en diferents llocs.

Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs la tarda del passat divendres després de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus.


Comentaris