Troben desorientat a Portbou una persona que havia fugit d'un centre psiquiàtric de Reus

També l'estaven buscant per desaparició
La Policia Nacional feia controls a la duana | ACN

Des de Reus fins a Portbou, fugida d'un centre psiquiàtric de la capital del Baix Camp i trobada per la Policia Nacional en un control a la frontera amb França. Aquesta és la situació que es van trobar els agents de la policia espanyola, en concret la unitat d'estrangeria i documentació de la frontera mentre realitzaven controls contra la delinqüència itinerant transfronterera i immigració il·legal, posant l'ull als controls mitjançant la utilització del transport públic.

Amb la mirada perduda i turmells inflats

En un dels controls de la Policia Nacional a principis de setembre els agents van localitzar una persona que presentava un mal aspecte, amb la mirada perduda, els turmells molt inflats i desorientat. A això, se li afegia que no sabia en quin punt del territori es trobava. 

En fer les primeres comprovacions es van trobar que aquesta persona estava sent buscada per desaparició. A aquest fet s'afegeix que també la buscaven per haver fugit d'un centre psiquiàtric de Reus. Per aquest motiu es va procedir a l'entrega d'aquesta persona seguint els protocols establerts per aquests casos.

Detencions per drogues i assassinats

Fruit d'aquest dispositiu de prevenció es va detenir a dos ciutadans de nacionalitat marroquina que viatjaven a França i portaven en dues motxilles cinc bosses de plàstic, on hi havia 4,465 quilograms de marihuana, amb la qual pretenien traficar.

A més d'aquest, en un dels controls es va observar la presència d'un home amb actitud nerviosa, el qual va ser interceptat i identificat. Aquest, de nacionalitat espanyola, tenia una ordre de cerca, detenció i ingrés a presó per assassinat, en vigor des del gener d'enguany. També li constaven antecedents per assassinat de fets a Alacant, Múrcia i Alcalá de Henares.

A l'agost es va detenir un ciutadà de nacionalitat pakistanesa, reclamat per l'Ordre Internacional de Detenció (OID) per les autoritats de Pakistan. Aquest havia de complir cadena perpètua per un assassinat amb arma de foc l'any 2012.

"El lladre armat de la mascareta: el detenen després d'atracar una gasolinera al Catllar" "Urgent: Atropellament a tocar del Mercat Central de Reus"