Deixalles acumulades en una vorera al Vendrell.

El Vendrell activa de nou la 'caça a l'incívic' al voltant dels contenidors

La policia augmentarà els controls a l'inici de l'estiu

Els contenidors de diverses zones del Vendrell i Coma-ruga han mostrat els últims dies unes imatges ja conegudes. Mobles, electrodomèstics o restes de poda s'acumulen al costat de diversos contenidors, en uns comportaments incívics que tenen una greu afectació mediambiental i donen molt mala imatge al municipi. Davant aquesta situació, l'Ajuntament del Vendrell ha anunciat que s'activa de nou la coneguda com a 'operació matalàs'.

Patrulles camuflades

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquest dispositiu es va estrenar a finals del passat estiu, amb l'objectiu de caçar in fraganti els incívics que feien aquests abocaments, i així sancionar-los. Diverses patrulles de paisà controlen els «punts calents» del municipi, i posen denúncies. El que l'any passat es va fer a finals d'estiu, abans que els veïns de segones residències marxessin als seus domicilis habituals, ara es farà al principi de la temporada.

Durant les primeres setmanes de la temporada d'estiu hi haurà una pressió més gran per caçar aquests comportaments i multar els culpables, de manera que pugui servir de dissuasió. De fet, el cap de setmana passat ja es va enganxar l'autora d'un abocament incívic a la zona de platges, que va ser sancionada. La vigilància s'intensificarà durant les pròximes setmanes.

 

Augmentar l'ús de la deixalleria

Paral·lelament, el Consell Comarcal del Baix Penedès ha iniciat una campanya que té l'objectiu de reforçar l'ús de la deixalleria comarcal, situada a Bellvei, i de les deixalleries mòbils que hi ha en diferents municipis. Sota el nom de 'Deixalleries del Baix Penedès', la campanya es farà del 29 de juny al 9 d'agost, i s'habilitaran punts informatius itinerants a diverses ubicacions de les deixalleries mòbils. L'objectiu és poder donar informació sobre les deixalleries a tots els ciutadans.